Argan Cosmetica

Insecten!!! Jakkieeee! Lees er Hier Meer Over

Insecten!!! Jakkieeee! Lees er Hier Meer Over
De sluipmoordenaar van de zomer!

De titel zegt alles. Ik haat insecten. Sorry, ik weet dat ze een functie hebben in ons ecosysteem en van vitaal belang zijn om de natuur in balans te houden, maar ik ben ontzettend bang aangelegd.

De meeste beten zijn niet schadelijk. De meeste huidirritaties van insectenbeten gaan zelfs na verloop van tijd zonder behandeling weg. Maar deskundigen benadrukken dat dit niet betekent dat je jezelf niet tegen hen hoeft te beschermen. Of je nu angstig bent aangelegd of niet, het is het beste om situaties te voorkomen waar je kwetsbaar bent voor beten. Hoewel ze niet allemaal schadelijk zijn, kunnen sommige beten ernstige reacties veroorzaken en zelfs dodelijke ziektes verspreiden.

Muggen

Deze insecten staan erom bekend ziekten te verspreiden. Hoewel sommige beten onschuldig zijn, zijn er zelfs enkele virussen die zelfs fataal kunnen zijn. Een aantal van deze gemakkelijk overdraagbare aandoeningen zijn encefalitis virus, tropenkoorts en het West-Nijlvirus.

De meeste mensen die besmet zijn met encefalitis worden niet ziek. Maar er zijn gevallen bekend waarin de geïnfecteerde personen koorts en hoofdpijn krijgen, en zelfs overgeven. In enkele zeer zeldzame gevallen reist het virus naar de hersenen en kan het zelfs fataal zijn. Mensen met de tropenkoorts krijgen vaak voor een paar dagen hoge koorts. Als dit niet onmiddellijk wordt behandeld, kan dit leiden tot een aanzienlijke daling van de bloedplaatjes en dit kan dodelijk zijn. Symptomen van het West-Nijlvirus zijn ook koorts en pijn in het lichaam. In sommige zeldzame gevallen kan de spierpijn echter verergeren. Dit kan leiden tot blijvende spierzwakte en zelfs de dood.

Bescherm jezelf tegen muggenbeten door insectenwerende middelen op te smeren. Kinderen moeten deze gewoonte leren. Draag indien mogelijk lange mouwen. Vermijd plaatsen waar een recente uitbraak van een door muggen overdraagbare ziekte is gemeld.

Bedwantsen

Hun reputatie is slechter dan hun beten en dat is niet voor niets. Stel je voor, bedwantsen vallen je aan als je slaapt. Ze zijn niet eens mans genoeg (ik bedoel, insect genoeg) om je op klaarlichte dag aan te vallen. Hoewel hun beten onschuldig zijn, jeuken ze wel en dit is moeilijk te verlichten. Als je goed wilt slapen, zorg er dan voor dat je je kleren en lakens wast, vooral als er al tekenen zijn van bedwantsen. Deze insecten kunnen zich gemakkelijk verspreiden en zijn zeer moeilijk te verwijderen dus hoe eerder je van ze af kunt komen, hoe beter. Voorkom dat je je reiskoffers op je hotelbed of de vloer legt. Bedwantsen kan zich gemakkelijk aan je dingen hechten, waardoor je ze uiteindelijk mee naar huis zult nemen als de kamer die je huurt, besmet is met dit ongedierte. Was onmiddellijk je reiskleren.

Maden

Dit is een andere reden waarom je jezelf moet beschermen tegen muggen. Deze insecten kunnen maden op je huid overbrengen. Deze maden kunnen zichzelf onder je huid ingraven en zullen daar blijven zitten, tenzij ze worden verwijderd. (Bah! Ik weet het!) Om ze te verwijderen, leg je een stuk vlees op je huid en wacht je totdat ze zich eraan vast hechten. (Dubbel smerig!)

Marokkaanse Arganolie

Om insectenbeten te vermijden, kun je je huid insmeren met Marokkaanse Arganolie. De olie bevat voedingsstoffen met antiseptische en anti-inflammatoire eigenschappen. Arganolie kan ook helpen de littekens van een insectenbeet te vervagen daar het zeer hoge concentraties van vitamine E, ​​essentiële vetzuren, sterolen, squaleen en polyfenolen bevat, allemaal voedingsstoffen die de celregeneratie bevorderen. Dit betekent dat met een regelmatig gebruik je huid zal worden vernieuwd.

Schrijf een reactie