Argan Cosmetica

Haaruitval na de Bevalling: Is dit Normaal?

Haaruitval na de bevalling Is dit Normaal?
Zorgt die kleine voor jouw haaruitval?

Je voelt je in elkaar geslagen en opgeblazen. Maar het maakt niet uit … als je jouw engeltje gezond en wel in je armen ziet liggen dan maakt dit het offer van alle negen maanden de moeite waard. De meeste vrouwen zijn zich er echter niet van bewust dat striemen niet de enige problemen zijn waar ze direct na de bevalling mee te maken krijgen. Jawel moeders, haaruitval gaat ook een ​​probleem worden.

Maak je geen zorgen. Haaruitval komt vaak voor en is slechts van tijdelijke aard als je oestrogeenniveau daalt. Tegen de eerste verjaardag van je baby zou je haar weer zijn oude volheid terug moeten hebben. Sommigen krijgen hun prachtige haardos al eerder terug, dus er is echt geen reden tot paniek. Maar als de haaruitval je zorgen baart, dan zijn er een paar tips die dermatologen aanbevelen. Als je er een paar volgt, zul je niet eens merken dat je haar dunner wordt.

Essentiële oliën

Er zijn een paar essentiële oliën die klinisch hebben bewezen dat ze de haargroei bevorderen. Waar de laatste tijd veel over wordt gesproken, is Arganolie. Deze wonderolie uit Marokko staat meer bekend om de voordelen op het gebied van anti-veroudering, maar het is ook goed voor het haar. Arganolie, ook wel bekend als het vloeibare goud, zit boordevol vitamine E, dat een betere bloedcirculatie bevordert. Dit op zijn beurt helpt bij de verdeling van voedingsstoffen in het lichaam, inclusief het haar. Een goed verzorgd hoofd met haar groeit sneller.

Volumegevende shampoo en conditioner

Vul je dagelijkse haarverzorging met essentiële oliën aan door gebruik te maken van volumegevende shampoos en conditioners. Deze producten bevatten vaak ingrediënten, zoals proteïne, die het haar bedekken, waardoor het er voller uit gaat zien. Blijf uit de buurt van conditionerende shampoos en intensieve conditioners. Deze bevatten vaak producten die het haar zwaarder maken. Bovendien, als je een conditioner gebruikt, zorg er dan voor dat je het op de uiteinden van je haar masseert. Je haar van de wortel tot de punt insmeren, zal je haar ook verzwaren, waardoor het er slap uit gaat zien.

Kapsel

Wat is nu een betere manier om dit hoofdstuk in je leven te markeren dan een nieuw kapsel. Jawel dames, neem de tijd om jezelf te verwennen, want na negen maanden met je kind rondgelopen te hebben, verdien je absoluut wat tijd voor jezelf. Kies voor kapsels die je haar voller laten lijken. Korte kapsels lijken voller dan andere kapsels, dus dit is wellicht een goede keuze. Als je bang bent voor een bob (zoals ik!), dan kun je kiezen voor laagjes die de illusie van een vollere bos haar geven.

Tips

Vier maanden na de bevalling zal je een piek zien in de haaruitval. Je zult het binnen een jaar tijd weer terugkrijgen. Maar als het probleem aanhoudt, dan moet je wellicht je arts raadplegen.