Argan Cosmetica

Wat Stimuleert Acne? Lees Hier Wat Het Is

Wat Stimuleert Acne? Lees Hier Wat Het Is
Knijp acne nooit uit! Maakt het alleen maar erger!

Eerst dachten we dat acne en puistjes alleen voorkomen tijdens onze tienerjaren. Maar helaas maakten deskundigen vervolgens bekend dat het ook kan voorkomen bij vrouwen in de overgang. En nieuwe studies tonen nu aan dat dit probleem ook optreedt bij vrouwen die in de 20, 30, 40 en 50 zijn. WAT???!!!

Conclusie: Je kunt niet ontkomen aan acne.

Ben je klaar met mokken? (Zo niet, mok dan maar als het moet. Je hebt er alle recht toe!) Zo ja, laten we dan proberen verder te gaan en om te gaan met de dingen die we toch niet meer kunnen veranderen. Hoe? Door te begrijpen wat acne veroorzaakt. Deze kennis zal ons wapenen met de nodige middelen om acne en puistjes in de toekomst te voorkomen. Hormonale factoren zijn vaak de oorzaak van dit afzichtelijke probleem dus lees verder om te weten wat je kunt doen om een uitbraak te voorkomen.

Overmatige productie van olie

Acne ontstaat wanneer onze hormonen de olieklieren stimuleren om meer olie te produceren. Hoewel we niet veel kunnen doen om hormonale veranderingen te beïnvloeden, kunnen we wel voorkomen dat onze olieklieren teveel olie produceren op de dagen dat onze hormonen geen problemen veroorzaken. Hoe? Door regelmatig te hydrateren. Als onze huid droog is, gaan onze olieklieren het gebrek aan vocht proberen te compenseren en meer olie produceren. Dus geef je klieren geen reden om extra olie te produceren. Deze tip is vooral handig voor volwassen vrouwen die lijden aan acne. Rijpere vrouwen hebben vaak een droge huid waardoor algemene acnebehandelingen die zich richten op een droge huid en het reguleren van olie niet langer aangeraden kunnen worden.

Huidonststeking

Huidontsteking komt voor wanneer het immuunsysteem van het lichaam zich probeert te ontdoen van vreemde stoffen of de irriterende stoffen die deze substanties produceren. Als deze elementen de poriën blokkeren dan zullen er mee-eters, whiteheads en puistjes tevoorschijn komen. Om ontstekingen te voorkomen, kun je regelmatig hydrateren met producten die anti-inflammatoire eigenschappen bevatten, zoals Arganolie. Deze wonderolie uit Marokko helpt roodheid en zwelling te verminderen, zodat een uitbraak kan worden voorkomen. Bovendien helpt de olie littekens, veroorzaakt door puistjes uit het verleden, te verminderen zodat je in dit geval zeker twee vliegen in één klap zult slaan.

Dode huidcellen

Het is normaal dat onze huid de dode huidcellen verwijdert om plaats te maken voor nieuwe. Maar als deze niet goed worden verwijderd, kunnen ze zich op je huid stapelen en de poriën blokkeren. Nogmaals, verstopte poriën leiden vaak tot de vorming van acne. Scrub regelmatig om te helpen bij het ​​verwijderen van dode huidcellen. Doe dit slechts één of twee keer per week om te voorkomen dat de huid wordt beschadigd door overmatig scrubben.

Hormonale veranderingen

Ons lichaam heeft vaak te maken met hormonale veranderingen. Het kan worden toegeschreven aan leeftijd, stress of het soort voedsel dat we eten. Het is aangetoond dat orale anticonceptiemiddelen acne bij vrouwen effectief verwijdert, omdat deze invloed uitoefenen op de niveaus en de activiteiten van de hormonen die dit probleem veroorzaken. Maar raadpleeg eerst je arts voordat je zelf medicijnen gaat voorschrijven.

Schrijf een reactie