Argan Cosmetica

Beheers Stress om Huidproblemen te Vermijden

Beheers Stress om Huidproblemen te Vermijden
Stress kan je huid er slechter uit laten zien.

Er zijn een heleboel dingen in het leven waar we niet zeker van zijn. Maar wat voor bijna iedereen wel geldt, is … zonder enige twijfel … dat er puistjes tevoorschijn komen vanaf het moment dat we gestrest zijn. De meesten van ons, waaronder ikzelf, hebben nooit echt de tijd genomen om dit fenomeen te begrijpen. Tot nu toe.

Dermatologen benadrukken het belang om te weten waarom stress leidt tot een aantal huidaandoeningen, zoals acne. Er zijn al veel onderzoeken over dit onderwerp uitgevoerd, dus er is geen twijfel over mogelijk dat er een link bestaat tussen onze huid en psyche. Weten waarom stress leidt tot huidproblemen is belangrijk om jezelf sterker te maken. Als je niet zeker weet waarom bepaalde dingen leiden tot een aantal problemen dan kan dit meer stress veroorzaken en, wederom, voor meer problemen zorgen. Als je jezelf met de juiste informatie wapent, kan dit helpen de vicieuze cirkel te doorbreken.

Wat is de oorzaak van stress

Stress is heel persoonlijk. Wat voor jou stressvol kan zijn, is voor iemand anders wellicht niet eens van belang. Het is belangrijk dat je de aspecten in je leven vaststelt die stress veroorzaken. Als je weet wat dit probleem veroorzaakt, kun je een routine ontwikkelen die jouw stress efficiënt aanpakt. Als je in de gelegenheid bent om de hulp van een professional in te schakelen die je helpt bij het ontwikkelen van oefeningen om je stress te beheersen, dan is dat nog beter.

Waarom moet stress beheerst worden?

Stress is geen goed gevoel. Wanneer je je zorgen maakt, of boos of verdrietig bent, dan wordt je welzijn automatisch beïnvloed. Dit is de eenvoudigste reden waarom stress beheerst moeten worden. Een andere reden is dat stress tot meer problemen kan leiden dan de zorgen waarmee je nu al te maken hebt. Ik denk niet dat er ook maar iemand is die dat zou willen.

Huidproblemen, bijvoorbeeld, kunnen veroorzaakt worden door stress. De uiteinden van onze huidzenuwen scheiden neuropeptiden af, de eerste verdediging tegen infecties en trauma. Wanneer we gestrest zijn, worden neuropeptiden onterecht vrijgegeven, wat een ontsteking van de huid veroorzaakt. Dit kan leiden tot de vorming van mee-eters, whiteheads en puistjes. Wat nog erger is, is dat neuropeptiden niet alleen op je huid blijven zitten, ze reizen ook naar de hersenen. Eenmaal aangekomen, tasten ze de chemische stoffen aan die onze emoties reguleren, waardoor we nog meer stress krijgen. Als je denkt dat dit alles is, dan moet ik je helaas teleurstellen. Stress verzwakt tevens de natuurlijke barrières van de huid, waardoor het vatbaarder wordt voor infecties.

Beheersen van stress + dagelijkse huidverzorging

Het beheersen van stress en je dagelijkse huidverzorging gaan hand in hand met elkaar. Jawel, stress kan leiden tot huidverzorgingsproblemen, maar huidverzorgingsproblemen kunnen ook de oorzaak zijn van stress. Als je je huidverzorgingsproblemen onder controle hebt, zul je merken dat je in een mum van tijd betere vooruitzichten zult hebben in het leven. Kies voor natuurlijke producten die anti-inflammatoire componenten bevatten, zoals Arganolie. Omdat stress kan leiden tot ontstekingen, kan regelmatig hydrateren met deze vochtinbrengende wonderolie uit Marokko voorkomen dat je gestreste toestand huidproblemen in de hand werkt. Arganolie zit ook vol met anti-oxidanten die de huid beschermen tegen schadelijke omgevingsfactoren. Dit is vooral belangrijk voor mensen met stress, omdat hun extra gevoelige huid kwetsbaarder is voor bacteriën.

Schrijf een reactie