Argan Cosmetica

Wat is Nu Eigenlijk Precies een Organisch Huidverzorgingsproduct?

Wat is Nu Eigenlijk Precies een Organisch Huidverzorgingsproduct?
Leer het verschil tussen organisch en "normaal".

Wat is eigenlijk precies organische huidverzorging? Dit onderwerp is al een tijdje het gesprek van de dag maar weet jij eigenlijk precies waar het over gaat? Er leven bij consumenten nog veel onbeantwoorde vragen.

Meer en meer consumenten beweren dat zij organische huidverzorgingsproducten beter hebben leren kennen. De interesse in natuurlijke en organische huidverzorgingsproducten groeit. Toch weten veel consumenten nog steeds niet precies wat organische huidverzorgingsproducten nu eigenlijk zijn. De waarheid is dat er geen formele definitie bestaat van de term organisch. Weten wat organisch precies is is daarom erg lastig.

Laten we dus maar eens beginnen met te omschrijven wat organisch is. Simpel gezegd betekent organisch dat iets van iets levends afkomt. Deze omschrijving geeft ons een hint over organische huidverzorgingsproducten maar beschrijft het toch nog niet helemaal.

In plaats van precies proberen te defini‘ren wat organische huidproducten nu precies zijn kun je het ook eens van een andere kant bekijken. Waarschijnlijk wil je meer weten over organische huidverzorgingsproducten omdat je gehoord hebt dat producten van de grote merken vaak chemicali‘n bevatten die de huid kunnen beschadigen en je gezondheid op het spel zetten. In een ideale wereld betekent “organisch” dat zo’n product deze chemicali‘n niet bevat. In werkelijkheid zijn er ook producten die het etiket “organisch” of “natuurlijk” niet dragen.

Wat kun je nu het beste doen als je op zoek bent naar een organisch huidverzorgingsproduct? Hoe kun je er zeker van zijn dat een organisch product niet alleen goed werkt maar ook vrij is van chemicali‘n?

Het beste wat je kunt doen als je op zoek bent naar een “organisch” huidverzorgingsproduct is te bedenken dat je iets wil dat goed werkt en geen giftige chemicali‘n bevat. Je zou kunnen beginnen met in de cosmetische veiligheids database te kijken en te zoeken naar ingredi‘nten die een bedreiging vormen voor onze gezondheid. Print deze schadelijke ingredi‘nten uit op papier, en kijk als je een huidverzorgingsproduct wil kopen of dat product een van die schadelijke ingredi‘nten bevat.

Maar werkt zo’n product ook goed? Niet alle veilige huidverzorgingsproducten werken goed. Sommige mensen hebben het geluk dat ze iets uitproberen dat inderdaad meteen echt werkt. Maar als je pech hebt en dat wat jij kocht voor jou niet werkte voel je je rot dat je daar geld aan verkwist hebt. Hoe kun je dit nu van tevoren weten? Is daar een manier voor?

Die is er inderdaad. Je hoeft daarvoor alleen maar naar de componenten van het product te kijken. Omdat je op zoek bent naar huidverzorgingsproducten zou je moeten weten wat je huid gezond houdt. Er zijn bepaalde voedingsstoffen die de huid gezond, levendig en jong houden. Een geweldig voorbeeld van een goed werkend en veilig “organisch” huidverzorgingsproduct is Marokkaanse Arganolie. Deze olie is vrij van giftige chemicali‘n en zit vol met voedingsstoffen die de gezondheid van de huid bevorderen. De belangrijkste componenten in de olie zijn Vitamine E, essenti‘le vetzuren, Polyfenolen, Ferulinezuur, Sterolen, Prostaglandinen, Triterpenen, Caroteno•den en Squaleen. Als je deze componenten opzoekt zul je zien dat dit voedingsstoffen zijn die wonderen doen voor de huid!