Argan Cosmetica

Marokkaanse Arganolie: Een Ideale Oplossing voor Acne

Een Ideale Oplossing voor Acne
Arganolie pakt de oorzaak direct aan.

Acne bestaat in veel vormen en de meest gevreesde vorm zijn puistjes. Veel mensen maken zich niet zo druk om mee-eters of kleine bultjes maar zodra er puistjes tevoorschijn komen wordt het een ander verhaal.

Wat Veroorzaakt Jouw Acne?

Acne ontstaat doordat hormonen een verstoring veroorzaken in je talgproductie. Talg wordt geproduceerd door eenheden die bestaan uit haarfollikel, talgklier en een haar. Het enige deel van je lichaam dat deze eenheden niet heeft zijn je handpalmen, voetzolen, onderlip en de bovenkant van je voeten. Je gezicht, nek en borst bevatten de meeste talg producerende eenheden. Waarschijnlijk wist je wel dat talg op een natuurlijke wijze door de talgklieren wordt aangemaakt om haar en huid gehydrateerd te houden. In de puberteit worden de talgklieren echter groter en het resultaat is een verhoogde productie van talg. Dit komt door hormonen die we androgenen noemen.

De Kettingreactie die Acne Veroorzaakt

De bacterie die acne veroorzaakt is de Propioni bacterie. Deze komt van nature op de huid voor. Zijn belangrijkste bron van voeding is talg. Hoe meer talg je produceert hoe meer van deze bacteri‘n je dus in je follikels hebt. Wat gebeurt er als je deze bacterie in je follikels hebt? Dan wordt een kettingreactie gestart die uiteindelijk tot acne leidt. De bacterie lokt witte bloedlichaampjes de follikel in. Het slechte nieuws daarbij is dat witte bloedlichaampjes een enzym aanmaken dat de wand van de follikel beschadigt. Dat betekent dat de inhoud van de follikel in de lederhuid terecht komt. In de huid ontstaat daardoor een ontstekingsreactie in de vorm van rode bultjes, blaartjes of knobbeltjes. Daarnaast produceert de Propioni bacterie ook vrije vetzuren die de huid nog verder irriteren. De ontsteking in de follikel wordt daardoor nog verergerd.

Het Gevecht Tegen Acne

Iedereen die wel eens met acne te maken heeft gehad, met name met puistjes, weet dat het emotionele spanning, depressies en een deuk in het zelfvertrouwen kan veroorzaken. We kunnen het er wel over eens zijn dat wij mensen erg visueel zijn ingesteld. In onze samenleving wordt acne, en vooral puistjes, ervaren als onplezierig om naar te kijken.

Ga Naar een Huidarts

Als je last hebt van acne kun je het beste naar een huidarts gaan. Een huidarts kan je advies geven over de juiste huidverzorging, een gezonder dieet en medicijnen die het probleem aanpakken.

Marokkaanse Arganolie Bestrijdt Acne

Een andere effectieve oplossing tegen acne, vooral bij mildere gevallen, is Marokkaanse Arganolie. Deze olie kan de talgproductie reguleren en dat speelt een sleutelrol bij het verhinderen van verdere acne problemen. Arganolie bevat ook voedingsstoffen met ontstekingsremmende eigenschappen. Deze zijn erg nuttig bij het verhinderen van infecties van puistjes zodat het probleem het niet erger wordt. De olie zit ook vol met voedingsstoffen die een gezonde huid bevorderen zoals Vitamine E, essenti‘le vetzuren, Polyfenolen, Caroteno•den en andere anti-oxidanten.