Argan Cosmetica

Wat is het Beste Anti-Verouderingsproduct?

Wat is het Beste Anti-Verouderingsproduct?
Arganolie is een volkomen natuurlijk anti-verouderingsproduct.

Met het grote aanbod aan anti-verouderingsproducten die vandaag de dag beschikbaar zijn, proberen vrouwen deze uit zoals ze kleren passen. Ze zijn er in alle soorten en maten, en alle producten beweren de beste anti-verouderingsoplossing te zijn die er is.

Maar de laatste ster in de wereld op het gebied van anti-veroudering is een product wat ze het “vloeibare goud” noemen, ook wel bekend als Marokkaanse Arganolie. Dit product heeft veel positieve waarderingen ontvangen en vrouwen proberen deze zeldzame olie, waarvan velen zeggen dat ze wonderen kunnen verrichten, te pakken te krijgen.

Hoewel er veel dingen zijn die je kunt doen en producten die je kunt gebruiken om de tekenen van veroudering te vertragen, komt het er uiteindelijk allemaal op neer wat werkt voor jou. Maar toch, de belangrijkste regel van het hebben van een gezonde huid is het volgen van een gezonde levensstijl. Door een gezonde levensstijl te volgen, kunnen de schoonheidsproducten die je gebruikt om jezelf mooier te maken ook hun werk doen.

Wat zijn de verschillende anti-verouderingsproducten die vandaag de dag op de markt beschikbaar zijn? Laten we een aantal populaire producten en hun voordelen eens van dichtbij bekijken.

Vrij verkrijgbare anti-verouderingscrèmes

Een aantal producten die verkocht worden in drogisterijen en supermarkten beweren dat ze fijne lijntjes, rimpels en plekken van de zon – die verschijnen door huidveroudering – kunnen reduceren. Ze kunnen ook de schade veroorzaakt door de zon terugdraaien.

Zijn ze echt effectief? Studies en een aantal onderzoeken tonen aan dat een belangrijk aantal van deze vrij verkrijgbare anti-rimpelcrèmes ingrediënten bevatten die tot op zekere hoogte de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels reduceren. Maar veel van deze ingrediënten zijn niet grondig wetenschappelijk onderzocht om de kracht ervan echt te kunnen bewijzen.

Als je echt toe bent aan een opknapbeurt voor je huid zul je dit waarschijnlijk niet vinden in vrij verkrijgbare producten. Hoewel ze je huid er, afhankelijk van het product, de frequentie van het gebruik en de aard van de werkzame stof aanwezig in het anti-verouderingsproduct, iets beter kunnen laten uitzien.

Voorgeschreven anti-verouderingsproducten

Voorgeschreven anti-rimpelcrèmes maken gebruik van vitamine A derivaten, beter bekend als retinoïden. Deze maken de huid steviger en helpen fijne lijntjes en rimpels te verwijderen.

Crèmes die retinoïden bevatten, zijn absoluut krachtiger dan vrij verkrijgbare producten. Deze producten hebben een meer duidelijke invloed op de huid, zowel in het beginnende of gevorderde stadia van het ouder worden.

Toch is het belangrijk niet te vergeten dat deze crèmes niet alle tekenen van veroudering kunnen wegnemen. Het kan zijn dat je een sterkere dosis nodig hebt als je lijnen al zeer goed te zien zijn. Maar artsen dringen er op aan de laagst mogelijke dosering te gebruiken, totdat je huid zich heeft aangepast aan het product.

Volledig natuurlijke anti-verouderingsproducten

Dit is de categorie waar de populaire Marokkaanse Arganolie toe behoort. Deze zeldzame en robuuste olie komt uit de noten van de Arganboom die uitsluitend wordt gevonden in het zuidwesten van Marokko. Dit is het geheime product dat al eeuwenlang gebruikt wordt door de Berber vrouwen om hun huid te voeden, te onderhouden en gezond te houden.

Omdat de olie 100% natuurlijk en biologisch is, bevat het geen schadelijke chemische stoffen die nadelige gevolgen kunnen hebben op de huid. Het zit boordevol vitamine E, onverzadigde essentiële vetzuren, polyfenolen, ferulinezuur en carotenoïden, die individueel en collectief de veroudering van de huid bestrijden.