Argan Cosmetica

Meer Leren Over Rosacea, Hier alle Informatie!

Meer Leren Over Rosacea, Hier alle Informatie!
Leer met Rosacea om te gaan.

Er zijn maar weinig mensen die iets weten over rosacea. Ik heb er zelf ook pas onlangs voor het eerst van gehoord. Ik kwam door tennis iets te weten over rosacea. Ik tennis graag en een van mijn nieuwe favoriete tennissterren is de winnares van de Open Australische Kampioenschappen 2012, Victoria Azarenka, of Vika zoals ze wel liefkozend wordt genoemd. Als je tennis volgt herinner je je misschien het harde kreunen wat ze op de baan doet. Volgens sommigen kreunt ze nog harder dan Maria Sharapova en in de finale van de 2012 Aussie Open in januari won ze ook van Maria Sharapova in twee sets: 6-3 6-0.

Voordat Vika de Australische beker van 2012 opeiste was ik al een fan van haar krachtige slagen. De meeste tennisfans kunnen niet ontkennen dat haar kreunen op de baan duidelijk maken wie daar staat. Maar wat mij ook opviel was hoe rood Vika’s wangen werden nadat ze een paar minuten op de baan had gestaan. Het was alsof ze bloosde, flink bloosde. Het was eigenlijk wel schattig. Een van mijn tennisvrienden merkte op dat Vika misschien wel rosacea heeft. Ik vroeg natuurlijk meteen rosacea-wat?

Mijn Nieuwsgierigheid naar Rosacea

Mijn nieuwsgierigheid maakte dat ik op onderzoek uitging naar rosacea. Ik ontdekte dat het een veel voorkomende huidziekte is die meestal begint wanneer iemand vaker bloost of rood wordt dan de meeste andere mensen. Mensen met rosacea hebben een constant blozende huid. De roodheid begint meestal in het midden van het gezicht en verspreidt zich dan naar wangen, kin en voorhoofd. Rosacea is meer dan alleen roodheid. Het kan ook leiden tot uitbraken die op acne lijken, droge en snel ge•rriteerde ogen en zichtbare bloedvaatjes op het gezicht. Ik weet natuurlijk nog steeds niet of Vika Azarenka deze huidaandoening nu inderdaad heeft of niet.

Met Rosacea Omgaan

Mensen die deze symptomen krijgen zouden naar een huidarts moeten gaan om een juiste diagnose te stellen. Je kunt beter een goede diagnose hebben dan dat je zelf maar moet raden wat toch de oorzaak is van jouw ongemak. Zodra je eenmaal een goede diagnose hebt zou je natuurlijk moeten weten hoe je nu goed voor je huid moet zorgen zodat de rosacea niet erger wordt.

Nog Geen Genezing voor Rosacea

Misschien zie je verschillende huidverzorgingsproducten die beweren rosacea te genezen. Maar je moet weten dat er nog geen genezing is voor deze huidaandoening. Het zou raar zijn als huidartsen de genezing voor deze aandoening geheim zouden houden. Van dit nieuws hoef je echter niet depressief te worden omdat deze huidaandoening prima onder controle te houden is.

Marokkaanse Arganolie tegen Rosacea

De huid zou altijd gehydrateerd moeten zijn vooral als je rosacea hebt. Je moet er echter ook op letten dat de moisturizer die je gebruikt je huid niet vettig maakt en de pori‘n niet verstopt. Verstopte pori‘n kunnen rosacea verergeren met als resultaat bulten op je huid. Marokkaanse Arganolie, vol met Vitamine E, is een goed werkende moisturizer om de symptomen van rosacea te bestrijden. Deze niet-vettige olie wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en verstopt de pori‘n niet. Het is ook rijk aan Sterolen die vocht vasthouden, anti-oxidanten en voedingsstoffen met ontstekingsremmende eigenschappen.