Argan Cosmetica

Wat is een Gladmakende Behandeling op Basis van Keratine?

Wat is een Gladmakende Behandeling op Basis van Keratine?
Wat kan Keratine voor jou betekenen?

Vrouwen willen vaak gladder en steiler haar. Dat verklaart waarom haarsteilbehandelingen zo populair zijn. Een van de meest populaire behandelingen is de behandeling met keratine. Als je over deze behandeling aan het denken bent moet je beslist verder lezen.

Laten we dus eens wat meer aan de weet komen over haarsteilbehandelingen met keratine.
Om te beginnen vraag je je misschien af wat keratine nu precies is. Keratine is de proteïne waar het haar van nature uit bestaat. Hoe werkt een haarsteilbehandeling met keratine nu?

Het proces bestaat eruit dat je kapper een haarsteilproduct van keratine op het haar aanbrengt en het dan met een hete steiltang vastlegt. Het hele proces duurt gemiddeld anderhalf uur maar kan afhankelijk van de lengte van je haar ook langer duren. Het resultaat blijft ongeveer 2½ maand zitten.

Voordelen van een Haarsteilbehandeling met Keratine

Behalve dat prachtige zijdezachte steile haar heeft deze behandeling nog andere voordelen.

  • Minder tijd nodig om je haar in model te brengen. Hoe lang duurt het om steil haar in model te brengen? Langer dan je graag zou willen, zeg je waarschijnlijk. Na een haarsteilbehandeling met keratine kost het föhnen van je haar 40 tot 60% minder tijd. Dat is nog eens tijd besparen.
  • Kroezig haar kwijtraken. Niemand heeft graag kroezig haar. Na een haarsteilbehandeling met keratine hoef je je daar geen zorgen over te maken. Je zult ervan versteld staan hoe goed je haar in model blijft, zelfs als het een beetje regent.
  • Maakt het haar sterker en veerkrachtiger. Een keratine behandeling is eigenlijk een herstelbehandeling en is dus zelfs als je al makkelijk haar hebt nog goed.

Nazorg na de Behandeling

Hier zijn een paar tips voor de nazorg om goed in de gaten te houden.

  • Was je haar 3-4 dagen na de behandeling niet. Je moet weten dat een keratine behandeling een paar dagen inwerktijd nodig heeft. Als je je haar meteen na de behandeling wast spoel je daarmee meteen ook je geld door het afvoerputje.
  • Gebruik een shampoo die geen sodium-sulfaat bevat. Om te zorgen dat het haar na de behandeling steil blijft wordt voor het wassen van je haar een sulfaatvrije shampoo aanbevolen. En bedenk dat je 3-4 dagen moet wachten voordat je je haar kunt wassen.

Een Paar Dingen Om In de Gaten te Houden

  • Als je ooit last van gebroken haar hebt, denk dan niet dat de keratine behandeling daarvan de oorzaak is. De behandeling veroorzaakt dat niet. Wel kan de behandeling met de hete steiltang het veroorzaken. Als je kapper te veel hitte gebruikt bij het glad maken van je haar kan dat je haar verbranden en breken.
  • Als je aan psoriasis of seborroische dermatitis lijdt verdient het aanbeveling om voordat je deze haarbehandeling laat doen eerst met je huisarts te overleggen.

Klaar om een haarsteilbehandeling met keratine te ondergaan?

‘Like’ onze Facebook pagina en ‘share’ deze post met je vriendinnen.