Argan Cosmetica

Wat is de Oorzaak van Huidverkleuringen?

Wat is de Oorzaak van Huidverkleuringen?
Rooie vlekken in de nek kan verschillende oorzaken hebben.

Elke dag lijdt de huid door een groot aantal factoren. De wind, warmte, wisselende temperaturen, vocht, rook en vervuiling plegen iedere dag een aanslag op de huid. Ook wij kunnen ervoor zorgen dat de huid te lijden heeft. Veel van de populaire huidverzorgingsproducten die we graag op onze huid smeren, bevatten verschillende chemische stoffen die schade aan de huid toebrengen en zelfs giftig voor ons lichaam zijn. Slechte voeding en stress eisen ook hun tol op de gezondheid van onze huid.

Alle negatieve invloeden op de huid kunnen tot verschillende huidproblemen leiden. Twee van de meest voorkomende huidaandoeningen die een gevolg zijn van deze constante aanslag, zijn donkere vlekken op de oksel en bruine plekken (eenvoudige pigmentaties) of wat wij sproeten noemen. Verkleuring van de huid is helaas niet het enige huidprobleem waar we mee te maken kunnen krijgen​​. Maar wat het huidprobleem ook is, er zijn verschillende behandelingen beschikbaar die deze problemen kunnen minimaliseren of aanpakken. Het is het meest belangrijk om de oorzaak van deze problemen te begrijpen. In dit artikel zullen we de factoren bespreken die verkleuring van de huid veroorzaken.

Huidverkleuringen

Wat veroorzaakt huidverkleuringen? Hier zijn enkele van de meest belangrijke factoren die bijdragen aan huidverkleuringen.

 • Blootstelling aan de zon

  De zon is een van de belangrijkste veroorzakers van huidverkleuringen. Melanine is een stof die onze huid kleur geeft. Het is de natuurlijke verdediging tegen de agressieve UV-stralen van de zon. Bij blootstelling aan de zon produceert het lichaam meer melanine. De delen van de huid die het meest aan de zon worden blootgesteld, kunnen donkere plekken en vroegtijdige veroudering veroorzaken. Om je huid te beschermen tegen donkere vlekken en vroegtijdige veroudering moet je overmatige blootstelling aan de zon voorkomen en altijd zonnebrandcrème opsmeren.

 • Hormonale disbalans

  Een hormonale disbalans kan ook aanleiding geven tot donkere vlekken op de huid. Normaal gesproken krijgen vrouwen als gevolg van een hormonale disbalans donkere vlekken en meestal is dit tijdens of na de zwangerschap. Sommige vrouwen die oestrogeenbehandelingen ondergaan, krijgen als bijwerking ook donkere vlekken op hun huid.

 • Acne, blauwe plekken en huiduitslag

  Donkere plekken op de huid kunnen ook veroorzaakt worden door acne, wondjes, blauwe plekken en uitslag. Nadat ze genezen zijn, blijven er vaak plekjes op de huid achter. In het geval van acne krijgen veel mensen donkere plekjes als gevolg van het vele knijpen en prutsen.

 • Leeftijd

  De tijd zal uiteindelijk een negatieve invloed op onze huid hebben. Naarmate we ouder worden, verschijnen er rimpels, fijne lijntjes en wordt de huid droog. Het is niet de tijd of de leeftijd die pigmentatie van de huid veroorzaken. Donkere vlekken verschijnen als we ouder worden, omdat ze het gevolg zijn van onze langdurige blootstelling aan de zon.

Met de juiste huidverzorging en bescherming kun je voorkomen of ze op zijn minst de kans verminderen dat je donkere vlekjes op je huid krijgt.

Blijf je vrienden vragen om onze Facebook-pagina leuk te vinden!