Argan Cosmetica

Hoe Je Acne Kunt Behandelen en Voorkomen

Hoe Je Acne Kunt Behandelen en Voorkomen
Druk de Acne nooit uit!

Acne is voor veel mensen een probleem. Je kunt gerust zeggen dat niemand graag acne op z’n huid wil. Maar acne kan iedereen overkomen; niet alleen tieners maar ook volwassenen. Het goede nieuws is dat er veel behandelingen voor acne zijn en dat je dingen kunt doen om te zorgen dat je acne niet erger wordt.

Tips Tegen Acne

 • Van Je Gezicht Afblijven

  Door aan je gezicht te zitten wordt je acne alleen maar erger. Klinkt eenvoudig genoeg maar er zijn maar weinig mensen die in staat zijn dit advies op te volgen. Je staat er waarschijnlijk niet bij stil hoe vaak je je gezicht aanraakt. Onze handen komen elke dag met van alles in aanraking en pikken daarbij niet alleen vuil, stof en vettigheid op maar ook bacteriën en virussen. Al deze dingen kleven aan je handen en kunnen je acne verergeren. Blijf dus met je handen van je gezicht af.

 • Je Gezicht Wassen

  Als je je acne sneller kwijt wil raken, was dan twee maal per dag je gezicht. Makkelijk zat en een van de beste middeltjes tegen acne. Je gezicht staat elke dag bloot aan sigarettenrook, vuil en smog. Daardoor hoopt zich onvermijdelijk vettigheid op. Was je gezicht ‘s morgens en ‘s avonds voor het slapen gaan. Dat houdt de huid schoon en verhindert het ontstaan van acne.

 • Zweten

  Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid. Het verbetert ook het aanzien van de huid. Stress maakt dat je huid meer olie (talg) aanmaakt. De bacteriën die acne veroorzaken leven op je huid en voeden zich met deze talg. Te veel talg maakt je huid dus een ideale voedingsbodem voor deze bacteriën. Elke vorm van lichaamsbeweging die je graag doet vermindert stress. Je kunt aan yoga doen, naar de sportschool gaan, fietsen, zwemmen of gewoon gaan wandelen. Lichaamsbeweging herstelt ook de balans in je hormonen en ook daarvan gaat de productie van talg omlaag. Door te zweten worden je poriën doorgespoeld en dode huidcellen naar de oppervlakte geduwd. Probeer elke week tenminste een half uur aan lichaamsbeweging te doen. Draag daarbij losse kleding omdat wrijving, hitte en de constante aanraking van je huid met kleding ook acne kan veroorzaken. Dit wordt wel mechanische acne genoemd.

 • Neem Na Deze Lichaamsbeweging een Douche

  Een douche of bad na lichaamsbeweging is een must. Zweet laat niet alleen dode huidcellen op je huidoppervlak achter, wat goed is, maar ook zout. Dit alles moet je meteen afspoelen omdat anders dat zout en die dode huidcellen je poriën die je net ontstopt hebt weer kunnen gaan verstoppen. Het beste kun je een vochtinbrengende doucheschuim gebruiken. Daardoor wordt het zout goed weggespoeld en wordt je huid meteen weer gehydrateerd.

Dit zijn zomaar een paar dingen die je zelf kunt doen om acne te bestrijden en te verhinderen dat het erger wordt.

‘Share’ deze post en ‘like’ onze Facebook pagina !
Tags: