Argan Cosmetica

Onderzoek Geeft Hoop voor Mensen met Alopecia Areata

Onderzoek Geeft Hoop voor Mensen met Alopecia Areata
Voorheen was er maar weinig bekend over Alopecia.

Alopecia areata is een auto-immuun ziekte die de haarwortels aantast. Vrouwen die aan deze aandoening lijden kunnen kale plekken krijgen, helemaal kaal worden en soms zelfs lichaamshaar verliezen.

In het verleden was er over deze haarverlies veroorzakende ziekte niet veel bekend. Tegenwoordig wordt onderzoek gedaan om meer over deze ziekte te weten te komen en nieuwe bestrijdingsmiddelen te vinden. De toekomst van de bestrijding van alopecia areata ziet er goed uit en er is nieuwe hoop voor mensen met deze aandoening.

Dunner Wordend Haar en Alopecia Areata

Het is heel normaal dat ons haar dunner wordt naarmate we ouder worden. En het is belangrijk om op te merken dat dat niet alleen bij mannen gebeurt. Ook bij vrouwen wordt het haar dunner als ze ouder worden. In de meeste gevallen is dat normaal en niets om je zorgen over te maken. In het geval van alopecia areata kan dunner haar en haarverlies echter op elke leeftijd voorkomen. De emotionele tol van de symptomen van deze aandoening kunnen verwoestend zijn.

De meeste mensen bij wie alopecia areata wordt vastgesteld zijn geschokt en gaan door een periode van verdriet. De aandoening kan na verloop van tijd erger worden waarbij alle haar uitvalt, of het kan beter worden. Dat is dan volgens Angela Christiano, professor in dermatologie en erfelijkheidsleer en vice voorzitter van de Afdeling Dermatologie van de Universiteit van Columbia. Angela Christiano is een van de miljoenen mensen die alleen al in de Verenigde Staten aan deze auto-immuun ziekte lijden. Volgens de NAAF (Nationale Alopecia Areata Stichting) zijn er in de Verenigde Staten 4,7 miljoen mensen met deze aandoening.

Alopecia Areata kan het verlies van kleine plukjes haar veroorzaken maar soms ook complete kaalheid. Dat is inclusief verlies van haar in neus en oren, oogleden en zelfs wimpers. In het verleden hadden artsen geen idee wat deze ziekte veroorzaakte of hoe ver het zou voortschrijden. Er waren ook weinig goede behandelingen voor deze ziekte beschikbaar.

Nieuwe Kennis over Alopecia Areata

Jaren van onderzoek heeft nieuw inzichten over deze auto-immuun ziekte aan het licht gebracht. In het verleden dachten onderzoekers en artsen dat alopecia areata net zoiets was als een huidaandoening zoals psoriasis. Nieuw onderzoek heeft echter aangetoond dat de aandoening meer weg heeft van andere auto-immuun aandoeningen zoals suikerziekte, arthritis of coeliakie.

Bij een auto-immuun ziekte is er iets in het weefsel dat maakt dat het brein denkt dat het weefsel beschadigd is of aangevallen wordt. Bij alopecia areata is dat de haarwortel, bij rheumatoïde arthritis zijn het de gewrichten, bij coeliakie de buik en bij type 1 suikerziekte is het de alvleesklier. Omdat het weefsel denkt dat het aangevallen wordt of beschadigd is gaat het als een soort verdedigingsmechanisme een signaal afgeven wat een reactie oproept. Bij normale mensen schakelt deze reactie zichzelf weer uit maar bij mensen met auto-immuun ziektes blijft de reactie maar doorgaan.

Door de nieuwe inzichten over deze auto-immuun ziekte begrijpen onderzoekers alopecia areata nu beter en zal er uiteindelijk ook een genezing voor gevonden worden.

Schrijf een reactie