Argan Cosmetica

Waarom Zou je Zelfgemaakte Producten Moeten Gebruiken?

Waarom Zou je Zelfgemaakte Producten Moeten Gebruiken
Zelfgemaakte natuurlijke honing- en havermoutzeep.

Denk je erover om handgemaakte natuurlijke zepen te kopen? Zelfgemaakte natuurlijke producten zijn op dit moment erg populair. Dit komt omdat consumenten zich tegenwoordig bewust zijn van de gevaarlijke chemicaliën die vaak worden opgenomen als bestanddeel in de meeste commercieel verkochte zepen.

Handgemaakte natuurlijke zepen maken gebruik van natuurlijke ingrediënten en bevatten geen substanties die giftig zijn voor de gezondheid en het milieu. Eén van de meest populaire natuurlijke handgemaakte zepen is honing- en havermoutzeep. Waarom is dat? Hieronder bespreken we de voordelen van honing en havermout voor de huid.

Honing en de huidverfraaiende voordelen

Honing wordt al eeuwenlang gebruikt in de dagelijkse huidverzorging. De geschiedenis leert ons dat Koningin Cleopatra, die beschouwd wordt als de mooiste vrouw die ooit op de planeet heeft gelopen, honing in haar dagelijkse schoonheidsverzorging gebruikte, vooral voor haar huid- en haarverzorging. Wat zijn de voordelen van honing voor je huid? Hier zijn de vier belangrijkste voordelen van honing voor je huid.

  • Honing heeft natuurlijke antibacteriële eigenschappen waardoor het geweldig is om acne te behandelen en voorkomen.
  • Honing zit boordevol anti-oxidanten. Anti-oxidanten neutraliseren vrij radicalen voordat ze schade aanrichten in het lichaam. Vrije radicalen zijn de nummer 1 oorzaak van voortijdige huidveroudering. De anti-oxidanten in honing vertragen huidveroudering, waardoor de verschijning van rimpels, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken wordt voorkomen en zelfs geminimaliseerd.
  • Honing is een natuurlijke vochtinbrenger. Het helpt je huid te hydrateren en maakt het soepel. Vanwege de krachtige hydraterende eigenschappen geeft het je huid ook een mooie gloed.
  • Honing helpt je huid ook te reinigen, omdat het poriën helpt te openen waardoor verstopte poriën kunnen worden gereinigd.

Dit zijn vier belangrijke voordelen van honing voor je huid. Maar hoe zit het met havermout?

Havermout en de huidverfraaiende voordelen

  • Havermout bevat anti-inflammatoire eigenschappen die de symptomen van inflammatoire huidaandoeningen, zoals psoriasis, dermatitis, eczeem, acne rosacea en huiduitslag, helpen te verlichten. Het is ook mild genoeg om te gebruiken op een gevoelige huid.
  • Havermout werkt als een mild reinigingsmiddel dankzij de saponinen. Het is een milde exfoliant en helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het onthullen van een prachtige huid.
  • Havermout heeft ook anti-aging eigenschappen dankzij de anti-oxidanten.
  • Het helpt ook de huidtoon en textuur te verbeteren en maakt vlekkerig gebieden van de huid egaal.
  • Havermout kan ook helpen de grootte van de poriën te verminderen waardoor het als gevolg daarvan acne kan helpen voorkomen en behandelen.
  • Havermout helpt ook beschadigingen van de huid te herstellen als gevolg van chemicaliën, zoals oppervlakteactieve stoffen en bleekmiddelen.

Dit zijn een paar van de belangrijkste voordelen van havermout voor de huid.

Als we kijken naar de voordelen van honing en havermout voor de huid is het niet langer verrassend waarom mensen liever natuurlijke handgemaakte zepen kopen die gemaakt zijn van deze twee ingrediënten.

Probeer een handgemaakte honing- en havermoutzeep en ervaar de geweldige schoonheidsvoordelen voor je huid!