Argan Cosmetica

Hoe Kan je Haaruitval aan Banden Leggen

Hoe Kan je Haaruitval aan Banden Leggen
Stop haaruitval!

Ongeacht of je een tiener bent of al een paar lijntjes en rimpels hebt, haaruitval is iets waar je mee te maken kunt krijgen. Niemand houdt ervan een pluk haar te zien of op te pakken dat is gevallen en de afvoer van de douche heeft verstopt. Elke dag verliezen we strengen van ons haar (ca. 100). Dat is heel normaal. Maar veel mensen hebben last van te veel haaruitval. Maar waardoor wordt dit probleem van haaruitval veroorzaakt? Wat kan je doen om dit probleem op te lossen? Laten we eerst eens kijken naar de mogelijke oorzaken.

Oorzaken van haaruitval

Haaruitval kan door een aantal dingen worden veroorzaakt. We hebben hier de meest voorkomende boosdoeners van overmatig haaruitval opgesomd.

 • Een gebrek aan goede voeding kan overmatige haaruitval veroorzaken. Als de hoofdhuid een tekort heeft aan de benodigde voedingsstoffen zal het haar zwak worden en gemakkelijk uitvallen.
 • Veroudering kan ook de oorzaak zijn van overmatige haaruitval en kan je haar dunner maken.
 • Hormonale veranderingen is een andere oorzaak van overmatige haaruitval.
 • Stress is ook een bekend probleem.
 • Sommige mensen hebben bepaalde genen geërfd die de aandoening genaamd alopecia areata veroorzaakt en leidt tot kale plekken op het hoofd.
 • Gespleten uiteinden kunnen ook haaruitval veroorzaken.
 • Langdurige ziekte en bepaalde medicijnen, zoals steroïden, kunnen er ook toe leiden dat je haar overmatig uitvalt.

Hoe kan je haaruitval aan banden leggen

Er zijn bepaalde praktijken die je in je haarverzorging kan integreren om te voorkomen dat je haar uitvalt.

 • Behandel je haar altijd met zorg, vooral als het nat is. Kam je haar niet als het nat is, omdat het dan sneller breekt. Je moet ook proberen niet door je haar te wrijven, vooral als het droog is.
 • Maak er een gewoonte van om je hoofdhuid regelmatig te masseren om de circulatie te verbeteren, omdat dit ertoe bijdraagt dat zuurstof en benodigde voedingsstoffen gelijk worden verdeeld, wat zal resulteren in een gezonde haargroei.
 • Vermijd kapsels die je haar te strak vastbinden. Dit kan misschien erg modieus zijn, maar er wordt een grote druk op het haar uitgevoerd, wat kan resulteren in haarbreuk en haaruitval.
 • Beperk het gebruik van verwarmende hulpmiddelen. Natuurlijk willen veel mensen met mooie gekapte haren de deur uitstappen. Maar je moet je haar niet te vaak met verwarmende hulpmiddelen in model brengen. De warmte zal de haarschacht uitdrogen, wat op zijn beurt het haar uitdroogt en pluizig maakt. Na verloop van tijd zal dit je haar broos maken en haaruitval veroorzaken.
 • Gebruik koud water of water op kamertemperatuur om je haar te wassen. Als je ooit je douche bent uitgestapt met droog en pluizig haar, dan wil dat zeggen dat het water te warm was voor jouw haar.
 • Houd je lichaam gezond. Dit is het allerbelangrijkste als je haaruitval aan banden wilt leggen. Een gezond lichaam is de sleutel tot gezond en sterk haar. Het haar heeft bepaalde voedingsmiddelen nodig om sterk te blijven. Dit omvat proteïnen, vitamine A, B complex en vitamine E in je voedingspatroon om ervoor te zorgen dat je haar sterk en gezond blijft.

Dit zijn slechts een aantal dingen die je kunt doen om je haaruitval een halt toe te roepen.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.