Argan Cosmetica

Voorkom dat de Zomer je Opzadelt met Rommelige Manen!

Voorkom dat de Zomer je Opzadelt met Rommelige Manen!
Haar bestaat uit proteïne dus het is logisch dat je dit ook eet!

Wat komt er in je op als je bedenkt dat de zomer bijna hier is? Je denkt waarschijnlijk druk na over plezier in de branding, zand en zon, bruin worden, barbecue feestjes, het kopen van de nieuwste bikini’s, zomervakantie en plezier buitenshuis! Jazeker, zomer betekent dat je het geluk hebt om al deze dingen te kunnen doen, maar je zou ook moeten nadenken over het beschermen van je haar tegen de brandende hitte!

Je prachtige haardos kan teruggebracht worden tot een enorme puinhoop als gevolg van de verzengende hitte van de zon. Hier zijn een aantal manieren waarop je haarschade kan voorkomen tijdens de warme dagen van de zomer.

 • Voed je lichaam proteïnen

  Waar bestaan onze haarlokken uit? Proteïne! Eet voedsel dat een grote bron is van proteïne, zoals eieren, kip, tofu en bonen, omdat ze gezonde haren stimuleren! Voedsel dat boordevol ijzer, vitamine E en B-vitaminen zit, zal ook je haren voeden!

 • Blijf uit de buurt van zeer zuur eten

  Zeer zuur eten kan je haar droog maken. Bier, koffie en frisdranken zouden vermeden moeten worden. Beperk het eten van witte rijst, pasta, citrusvruchten, geglazuurde vruchten en maïs, omdat dit ontzettend zure voedingsmiddelen zijn. Je zou ook uit de buurt moeten blijven van erg vet eten, verwerkte en suikerhoudende voedingsmiddelen. Als je de smaak van dergelijk eten niet kunt weerstaan, zorg er dan voor dat je op de grootte van je porties let.

 • Als je rookt, stop dan nu!

  Je zou moeten stoppen met roken, omdat sigaretten niet goed voor je zijn. Ze kunnen kanker en andere ernstige ziekten veroorzaken. Als je wilt dat je haar ook glorieus is, dan zou je deze peuk moeten doven. Sigaretten bevatten giftige stoffen die schadelijk zijn voor het DNA dat is gevonden in je haarzakjes. Deze chemische stoffen in sigaretten stimuleren ook de vrije radicalen, waarvan we weten dat ze schadelijk zijn voor onze lichaamscellen.

 • Vergeet niet om een conditioner in je haar te smeren!

  Als je vaak in het zwembad of in de zee zwemt, (wat je waarschijnlijk de hele zomer lang zult doen) zou je nooit moeten vergeten om naderhand conditioner in je haar te smeren. Het zoute water en chloor zullen je haar uitdrogen. Je hebt een krachtige haarconditioner nodig die het vocht terugbrengt in je haar. Marokkaanse Arganolie is een geweldige conditioner voor je haar. Het zit boordevol vitamine E, essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen! Je kunt Arganolie gebruiken om je haar te conditioneren tijdens je douche of als een niet-uitwasbare conditioner ’s avonds voordat je naar bed gaat.

 • Voordat je jezelf onderdompelt, moet je je haar eerst nat maken met kraanwater!

  Sla de douchecabines niet over om je lichaam en haar nat te maken voordat je gaat zwemmen. Als je haar voor de duik in het zwembad of de zee al nat is, voorkom je dat er veel zout of chloor in je haren komt!

 • Ga direct naar de douche als je klaar bent met zwemmen!

  Hang niet ergens rond of sla de douche niet over na een duik. Door je haar na het zwemmen af te spoelen met water, zorg je ervoor dat het zout en chloor direct uit je haren worden verwijderd en voorkom je dat ze ernstige schade aanbrengen!