Argan Cosmetica

Acne bestrijden met Marokkaanse Arganolie

Acne bestrijden met Marokkaanse Arganolie
Arganolie zit vol met Vitamine A & E die goed helpen tegen Acne

Wat is het grootste orgaan van het menselijk lichaam? De huid! De huid beschermt alles in ons lichaam. Als we geen huid hadden om ons te bedekken, zouden we helemaal niet zo aantrekkelijk zijn om naar te kijken. Je zou kunnen zeggen dat we bloed zijn met spieren en weefsels, botten en vitale organen die eraan bungelen. Ik kan me zo voorstellen dat we zouden lijken op iets uit een horrorfilm! Dankzij de huid wordt alles netjes bij elkaar gehouden. En bovendien, zonder de huid zouden we te kwetsbaar zijn voor verschillende infecties. De huid is ook verantwoordelijk voor het op peil houden van de lichaamstemperatuur.

Een veel voorkomend huidprobleem is acne. Acne wordt beschouwd als een natuurlijk onderdeel van het opgroeien. Veel jonge tieners en tieners krijgen acne door hormonale veranderingen. Als de puberteit toeslaat, beginnen de hormonen alle kanten uit te schieten en deze onbalans leidt tot puistjes. Maar maak niet de fout te veronderstellen dat je geen acne meer kunt krijgen omdat je geen tiener meer bent. Acne komt nog steeds voor bij volwassenen.

De verschillende soorten acne

Acne kent verschillende soorten. Waarschijnlijk heb je al verschillende bobbels op je gezicht gezien. Acne kunnen witkoppen, mee-eters en bobbeltjes gevuld met pus, genaamd puisten, zijn. Velen van ons hebben ervaring gehad met één of twee soorten acne, terwijl anderen niet al te veel geluk hebben gehad en alle soorten acne hebben gekregen.

Waardoor wordt acne veroorzaakt

Onze huid heeft kleine gaatjes die we haarzakjes of poriën noemen. In deze poriën zitten onze talgklieren. Deze klieren produceren de natuurlijke olie van de huid, genaamd talg, die er verantwoordelijk voor zijn om onze huid en ons haar gehydrateerd te houden.

Meestal produceren de talgklieren de juiste hoeveelheid talg, en als dit het geval is dan zullen je poriën geen enkel probleem hebben. Maar als er een overproductie van talg plaatsvindt en de poriën verstopt raken met te veel talg, dode huidcellen en de acne veroorzakende bacteriën die zich van nature op de huid bevinden, dan komt de verschrikkelijke acne tevoorschijn.

Witkoppen komen voor als je poriën verstopt zijn, zich sluiten en uit de huid puilen. In het geval van mee-eters zijn je poriën verstopt, maar sluiten ze zich niet. Het oppervlak kan uiteindelijk een donkere kleur krijgen, waardoor ze mee-eters (of blackheads) worden genoemd. Als de wanden van je haarzakjes beschadigd zijn, kunnen talg, bacteriën en dode huidcellen door de huid dringen wat vervolgens resulteert in de rode bultjes, die we puistjes noemen. Iemand kan een serieuzer probleem hebben, genaamd cystic acne, als de poriën die verstopt zijn zich diep in de huid openen.

Acne bestrijden met Marokkaanse Arganolie

Als je een milde tot matige acne hebt, kun je Marokkaanse Arganolie op je huid gebruiken. Hoe kan deze olie acne bestrijden? Deze olie regelt de talgproductie en brengt deze terug naar een beheersbaar niveau, waardoor verdere uitbraken worden voorkomen. Aangezien veel van de bestanddelen desinfecterende en antiseptische eigenschappen bevatten, zullen verdere ontstekingen worden voorkomen. De hoge concentratie vitamine E in de olie voorkomt en minimaliseert tevens acne littekens.