Argan Cosmetica

Geverfd Haar: Nazorg Tips Om Het Haar Gezond te Houden

Nazorg Tips Om Het Haar Gezond te Houden
Maak een masker met Arganolie, boordenvol vitamine A & E.

Hou je ervan je haar in verschillende kleuren te verven? Hier zijn een aantal nazorg tips voor geverfd haar.

Blijf uit de zon om de kleur voor langere tijd stralend te houden. Draag hoeden, en breng serums of styling producten aan die bescherming tegen de zon bieden. De zon is niet de enige warmte waar je voor moet opletten. Hulpmiddelen voor het stylen, zoals krultangen en strijkijzers kunnen geverfd en broos haar ernstig beschadigen.

Een gezond dieet is niet alleen goed voor de huid, maar ook essentieel voor een continue aanvulling. Je moet proteïnerijk voedsel eten en het een vast onderdeel laten uitmaken van je dieet om regeneratie van het haar te ondersteunen, drink veel water om je lichaam gehydrateerd te houden. Het handhaven van een gezonde levensstijl is een groot pluspunt. Zorg voor genoeg slaap en vermijd overmatig roken of drinken.

Wat je bij gekleurd haar absoluut niet moet vergeten, is dat je moet zorgen voor voldoende vocht. Haarkleuringsmiddelen drogen het haar en de -follikels enorm uit, dus zorg ervoor dat je shampoos gebruikt die speciaal gemaakt zijn voor gekleurd haar. Let ook op schadelijke ingrediënten in je shampoo. Hier zijn een aantal veel voorkomende reinigingsingrediënten die je zou moeten proberen te vermijden; natriumlaurylsulfaat, ammonium laurylsulfaat, ammonium laurethsulfaat, ammonium xyleensulfonaat, TEA laurylsulfaat. Kies voor shampoos en conditioners die extra vochtinbrengende elementen bevatten en je haar soepel en zijdezacht zullen maken.

Ook haarmaskers zijn populair om een goede reden. Het hydrateert het haar diep, waardoor het glanzend en beter beheersbaar wordt. Bij maskerbehandelingen moet je het product van wortel tot punt aanbrengen en enkele minuten wachten om het te laten intrekken. Doe-het-zelf haarmaskers zijn overal op het internet te vinden. Hoe natuurlijker, hoe beter. Aloë vera en kokosmelk zijn populaire keuzes. Olijfolie is een goed vochtmasker voor normaal haar, maar voor gekleurd haar zou ik Arganolie aanbevelen, omdat het 700 mg per kilo aan tocoferolen bevat, dat is tweemaal de hoeveelheid die gevonden wordt in olijfolie. Tocoferolen (vitamine E) zijn krachtige anti-oxidanten die de cellen helpen vrije radicalen te bestrijden. Arganolie vermindert ook uitdroging en verlies van elasticiteit. De olie is bewezen effectief in het voorkomen en behandelen van ernstig beschadigd haar.

Het Arganolie haarmasker

Breng Arganolie lokaal aan en masseer het op de hoofdhuid. Concentreer je op de wortels en de huid. Zorg ervoor dat het haar niet drenkt van de olie. Dek af met een douchekap. Wikkel een warme handdoek over de kap en laat het ongeveer 10-15 minuten intrekken.
Een diepe conditioner kan eenmaal per week worden gebruikt en zou het haar langdurig, voor 7 dagen, van vocht moeten voorzien. Eén masker per week wordt ten zeerste aangeraden om de kleuren levendig en het vocht in je haar vast te houden.

Optioneel:

Je kunt de handdoek warm maken door een föhn voor 60 seconden te laten blazen op de laagste warmte-instelling. Vergeet niet dat warmte ervoor zorgt dat de behandeling dieper kan doordringen.

Vind je het moeilijk om een teveel aan olie uit je haar te krijgen? Citroensap kan hardnekkige olie op effectieve wijze uit je haar spoelen.