Argan Cosmetica

Voorkom Acne met Basis Huidverzorging!

Voorkom Acne met Basis Huidverzorging!
Voorkom de vervelende uitslag die Acne heet!

Als je van schoonheid houdt geloof je waarschijnlijk ook in goede huidverzorging. Mensen die om hun uiterlijk geven beginnen al op jonge leeftijd met de verzorging van hun huid. Welkom bij de club als jij ook zo iemand bent!

Het aanzien van iemand’s huid heeft direct impact op iemand’s zelfvertrouwen. Voor de meeste mensen is dat tenminste zo. Tieners voelen hun zelfvertrouwen afnemen als ze puistjes krijgen. Hetzelfde geldt voor volwassenen zodra hun huid oneffenheidjes begint te vertonen. Feit is dat acne vooral onder tieners aanleiding kan zijn tot pesterijen. Als je het slachtoffer bent van deze pesterijen voel je je gauw onzeker en deze onzekerheid kan je lang achtervolgen.

Op jonge leeftijd voor je huid zorgen is een erg goed wapen tegen acne. Maar dat wil nog niet zeggen dat je in je tienerjaren of zelfs op volwassen leeftijd nooit acne zal krijgen. Acne kent vele oorzaken zoals bijvoorbeeld hormonen. Als je eenmaal in de puberteit komt slaan je hormonen op hol en dat kan uitbraken van acne veroorzaken.

Een Goede Huidverzorgingsroutine

Onthou als je op het juiste pad wil komen de drie basiswoorden voor goede huidverzorging. Reinigen, tonen en hydrateren! Daarnaast zou je ook minstens één keer per jaar naar een huidarts moeten gaan. De meeste mensen gaan pas naar een huidarts als ze huidproblemen hebben, maar eens per jaar een bezoek aan de huidarts kan deze problemen juist verhinderen. Bovendien kan je huidarts je ook controleren op symptomen van huidkanker. Huidkanker heeft in het algemeen een goede prognose als het vroegtijdig wordt opgespoord. Neem deze dingen serieus in overweging als je klaar wil zijn voor je levenc voor wat je huid betreft althans!

Reinigen

Je huidarts kan je een reiniger aanbevelen die bij jouw huidtype past. Maar als algemene regel moet je altijd milde gezichtsreinigers gebruiken. De meeste reinigers hebben vandaag de dag etiketten op de verpakking die aangeven voor welk type huid het bedoeld is. Maar let ook op de ingrediënten in de reiniger. Vermijd reinigers die parabenen, geurstoffen, ftalaten of andere giftige ingrediënten bevatten omdat die slecht kunnen zijn voor je gezondheid. Reinigers met aminozuren zijn ideaal. Deze bevorderen namelijk celvernieuwing en houden je huid gehydrateerd en stralend. Reinig twee maal per dag en vergeet ook niet regelmatig je kussenslopen te verschonen. Bacteriën gedijen uitstekend op vuile kussenslopen.

Tonen

Toners voor de huid zijn bedoeld om de huid verder te reinigen en de poriën in de huid te vernauwen.

Hydrateren

Arganolie is een zeer goede keuze voor je moisturizer! De olie wordt snel door de huid opgenomen omdat het Squaleen en Sterolen bevat. Het verstopt dus niet je poriën. Acne wordt veroorzaakt door een overproductie van talg en Arganolie brengt de productie van talg tot normale niveausfs terug. Dat komt door zijn essentiële vetzuren. Acne wordt dus onder controle gehouden. Arganolie bevat ook andere ontstekingsremmende componenten die verhinderen dat acne erger wordt! Omdat Arganolie vol zit met Vitamine E en andere anti-oxidanten wordt de huid ook nog eens beschermd tegen schade door vrije radicalen!