Argan Cosmetica

Voedingsstoffen Die Je Haar Nodig Heeft

Voedingsstoffen Die Je Haar Nodig Heeft
Eet/drink je haar gezond!

Geef jij een fortuin uit aan haarverzorgingsproducten en blijft je haar toch slap en levenloos? Ben je in exclusieve kapperszaken geweest maar kun je zelf dat weergaloze uiterlijk niet voor elkaar toveren? Misschien doe je iets verkeerd bij je haarverzorging! Gezond en blij haar is meer dan alleen haarverzorgingsproducten en naar de kapper gaan. Lees verder om meer te weten over hoe je gezond haar kunt krijgen.

Wat Geef Je Je Haar Te Eten?

Je haar reageert op dezelfde manier op wat je eet als je huid en je lichaam. Gezond en mooi haar is een afspiegeling van een gezond lichaam. Gebruik jij voeding die haargroei bevordert, haarverlies onder controle houdt en je haar glanzend en mooi houdt? Een dieet dat rijk is aan de volgende voedingsstoffen zal je lichaam voeden en je haar gezond en sterk houden.

Proteïne

Proteïne is het belangrijkste bestanddeel van haar. Di‘ten die niet genoeg proteines bevatten kunnen leiden tot zwak en broos haar en haarstrengen die makkelijk breken. Kies mager vlees zoals kip of kalkoen. Als je op je gewicht wil letten, kies dan vetarme zuivel en vervang het vlees door tofu. Di‘tisten bevelen een matige hoeveelheid rundvlees of spek aan vanwege hun hoge gehalte aan Vitamine B. Ook eieren zijn een uitstekende bron van proteïnes en andere voedingsstoffen zoals Biotine en Vitamine B12 die een gezonde haargroei bevorderen.

Essenti‘le Vetzuren

Vissoorten zoals zalm, haring en sardientjes zijn rijk aan essenti‘le Omega-3 vetzuren. Andere voeding die deze goede voedingsstof bevatten zijn amandelen, walnoten, paranoten en kiwi’s. Vetzuren hydrateren de haarschacht en sluiten vocht in.

Vitamine B

De B-vitamines (B6, foliumzuur, biotine en inositol) versnellen de haargroei en bevorderen gezond haar. Voedsel dat rijk is aan Vitamine B is onder andere tonijn, mosterdgroente, spinazie, hele granen, zalm, asperges, bonen, sinaasappelen en meloenen.

Ijzer

Onderzoek wijst uit dat gebrek aan ijzer kan leiden tot serieus haarverlies. Eet voedsel dat rijk aan ijzer is zoals tofu, linzen, oesters, bonen, spinazie en rozijnen. Neem nooit ijzer supplementen, behalve op advies van een dokter, omdat deze schadelijke bijwerkingen kunnen hebben.

Vitamine C

Vitamine C helpt het lichaam ijzer op te nemen, en een dieet met te weinig vitamine C kan dus ook leiden tot ijzergebrek. Uitstekende bronnen van vitamine C zijn onder andere citrusvruchten, groene bladgroenten, tomaten, paprika’s en papaya.

Vitamine E

Vitamine E is een krachtige anti-oxidant die helpt beschadigd haar te repareren en het weer gezond te maken. Anti-oxidanten bestrijden vrije radicalen. Vrije radicalen komen overal in de natuur voor. Ze hopen zich in het lichaam op en veroorzaken daar schade en veroudering. Vitamine E-rijk voedsel is onder andere pinda’s, spinazie, tarwekiemen, eieren, asperges, zaden, avocado’s, melk en hele granen.

Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie, ook wel “vloeibaar goud” genoemd, wordt door Berber vrouwen gebruikt vanwege zijn schoonheidsbevorderende eigenschappen voor haar en huid. Arganolie is een natuurlijke olie die geperst wordt uit de zeldzame Marokkaanse Argannoot. Het is rijk aan Vitamine E (twee keer zo veel als in olijfolie) en andere anti-oxidanten die vrije radicalen bestrijden. Vrije radicalen zijn actieve chemicali‘n die ontstaan door blootstelling aan de zon en door vervuiling. Arganolie is ook rijk aan essenti‘le vetzuren die de haarschacht glad maken en bedekken. Hierdoor blijft het haar gehydrateerd en glanzend zonder vettig aan te voelen. Arganolie is een natuurlijke olie zonder toegevoegde chemicali‘n die je haar zouden kunnen beschadigen.