Argan Cosmetica

Je Kunt er Zelfs Op Latere Leeftijd Nog Jong en Krachtig Uitzien!

Je Kunt er Zelfs Op Latere Leeftijd Nog Jong en Krachtig Uitzien!
Hou je zelf jong door veel te lachen!

Bij ouder worden denk je al gauw aan rimpels, fijne lijntjes, leeftijdsvlekken en een uitgezakte huid. Om de huid gezond en jong te houden verdient het aanbeveling om regelmatig Marokkaanse Arganolie te gebruiken. Arganolie zit vol met ingrediënten die de aanmaak van nieuwe cellen bevorderen! De effecten van ouder worden beperken zich echter niet alleen tot de huid. Ze beïnvloeden het hele lichaam inclusief de geest. Als je ook op 80 of 90 jarige leeftijd nog levendig en sterk wil zijn moet je op zoek naar anti-verouderingsmethoden die zich richten op verstand, lichaam en geest.

Je moet weten is dat er aan een gezond leven verschillende aspecten zitten, en dat deze aspecten allemaal met elkaar samenhangen. Wetenschappers en leken zijn het hierover eens. Als je geest bijvoorbeeld achteruit gaat zal je lichaam spoedig volgen. Als je je verstand scherp houdt zal je humeur goed zijn. Goede lichaamsbeweging leidt tot een scherpere geest. Dit alles om aan te geven dat de verschillende aspecten van een gezond leven nauw met elkaar samenhangen.

Als we onze ouders zouden kunnen uitkiezen zouden we veel invloed hebben op onze gezondheid. Maar feit is dat we onze ouders niet kunnen kiezen. Erfelijkheid speelt een grote rol bij onze algemene gezondheid. Het goede nieuws is echter dat we ons los kunnen maken van deze erfelijke invloeden. (We hebben het hier over gezondheidsproblemen die van ouders op kinderen worden overgedragen.)

Nieuwe studies hebben aangetoond dat het menselijke brein zich enorm goed kan aanpassen. Het brein heeft het vermogen om het lichaam voor te bereiden op aankomende gezondheidsproblemen of deze te omzeilen. Je kunt zelfs je gemoed en zienswijze veranderen om zo stress te voorkomen. Dit vraagt wilskracht en focus maar het vermijden van stress is cruciaal bij het verbeteren van de hersenfuncties. Vrij zijn van stress is een van de sleutels tot het scherp houden van de geest.

Je hebt veel invloed op de lengte en kwaliteit van je leven als je ouder wordt. Als je op oudere leeftijd je jeugdigheid en gezondheid wil behouden zijn hier enkele tips:

  • Hou je brein actief.

    Geef je brein elke dag een goede uitdaging. Je kunt om je brein te stimuleren bijvoorbeeld boeken lezen of puzzels oplossen. Je kunt naast je werk hobby’s nemen. Het brein is een spier en blijft dus alleen scherp bij voldoende activiteit!

  • Gezond eten!

    Wat je je lichaam te eten geeft speelt een belangrijke rol bij de lengte en kwaliteit van je leven! De Amerikaanse overheid adviseert vijf keer per dag groenten en/of fruit te eten en drie keer per dag hele granen. Eiwitten, onverzadigde vetzuren en koolhydraten mogen op het dagelijkse menu evenmin ontbreken. Daarnaast zou je elke dag 5-8 glazen water van 200 ml. moeten drinken.

  • Spiritualiteit is ook belangrijk.

    Of je nu religieus bent, mediteert of vergevingsgezindheid leert, al deze dingen helpen om een gezonder en gelukkiger leven te leiden!