Argan Cosmetica

Natuurlijke Verzorging voor Je Haardos

Natuurlijke Verzorging voor Je Haardos
Maak een masker met Avocado voor je haar!

Je hoeft geen bakken met geld uit te geven om gezond en mooi haar te krijgen. Kijk gewoon eens in je keukenkastje of in je koelkast. Misschien heb je de ingredi‘nten die nodig zijn voor een fraaie en gezonde haardos al gewoon in huis.

Zelfgemaakte Haarmiddeltjes

 • Eieren

  Rauwe eieren doen wonderen voor je haardos. De dooier zit vol met vetten en proteïnes die het haar op een natuurlijke wijze hydrateren. Gooi het eiwit niet weg, vooral niet als je vettig haar hebt. Het eiwit zit vol met bacterie-etende enzymen die overtollig vet van de hoofdhuid verwijderen.

 • Yoghurt of Zure Room

  Als je dof haar hebt kan yoghurt of zure room leven en glans in je haar terugbrengen. Veel haarstyling producten plus vuil en stof kan een film in je haar achterlaten die vocht afstoot en je haar een dof aanzien geeft. Dit haarprobleem kan aangepakt worden met zuivelproducten die melkzuur en melkvet bevatten zoals yoghurt of zure room. Melkzuur verwijdert op een milde manier het vuil uit je haar terwijl het melkvet je haar gehydrateerd houdt.

 • Citroensap en Olijfolie

  Als je constant moet krabben van de jeuk op je hoofd, behandel je hoofdhuid dan eens met een mengsel van olijfolie en citroensap. Citroensap is zuur genoeg om die onooglijke losse vlokjes op de hoofdhuid kwijt te raken. De olijfolie houdt de nieuwe huid gehydrateerd. Het is inderdaad een fantastisch mengsel voor haar en hoofdhuid.

 • Bier!

  Zeg proost tegen je haardos. Van te veel bier drinken ga je dubbel zien of mank lopen, maar bier doet wonderen voor mank haar. Dat komt door het hoge gehalte aan gist in bier! Gist maakt vermoeide haarlokken voller waardoor het haar weer volume krijgt!

 • Honing

  Honing is niet alleen voor Winnie the Pooh, pannekoeken, vlees of je kopje thee. Honing kan ook wonderen doen als je haardos droog is of aangetast door de zon! De reden is dat honing op een natuurlijke manier vocht aantrekt en vasthoudt!

 • Maïsmeel of Maïzena

  Als je vettig haar hebt kun je de overtollige olie en vet in je haar kwijtraken door op de juiste manier maïsmeel of maïzena te gebruiken. Dit is in ieder geval een goedkope manier om dit haarprobleem aan te pakken.

 • Avocado

  Ben je dol op avocado’s? Je zou ook je haar wat avocado moeten laten proeven, vooral als je kroezig of onhandelbaar haar hebt! De oli‘n in een avocado lijken veel op wat onze eigen klieren produceren. Daarnaast bevat een avocado prote•nes die gezond zijn voor de huid. Deze combinatie van olie en prote•nes in een avocado werkt prima voor het glad maken van onhandelbaar of kroezig haar!

 • Zuiveringszout

  Als je een haardos hebt die vol met restanten van haarproducten zit, is zuiveringszout een geweldige oplossing. Met zuiveringszout raak je de restanten in je haar kwijt die ontstaan door het gebruik van allerlei haarproducten. Het zuiveringszout zal alles wat zuur is afbreken!

Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie is een natuurlijk haarverzorgingsproduct dat beschadigd haar versterkt, hydrateert, voedt en behandelt. Het zit vol met Vitamine E en essenti‘le vetzuren die gezond haar bevorderen!