Argan Cosmetica

Leer je Tiener een Krachtige Anti-Acne Routine

Leer je Tiener een Krachtige Anti-Acne Routine
Leer je kinderen een goede Anti=Acne routine!

Als je een tiener bent, voelt alles aan als het einde van de wereld. Als volwassenen jongeren vertellen dat ze dramatisch doen, hebben ze gewoonlijk het grootste deel van de tijd gelijk. Alle volwassenen zijn een keer tiener geweest en ze weten hoe het voelt alsof alles het einde van de wereld is. Ooit zijn zij ook jong geweest.

Tieners hebben last van fluctuerende hormonen, wat verklaart waarom ze altijd zo onstabiel zijn. Deze hormonale disbalans veroorzaakt ook huidproblemen, zoals acne, overactieve talgklieren, droge huid enz. Net op het moment dat tieners meer aandacht beginnen te besteden aan hun uiterlijk (wat ook een effect is van hun stijgende hormonen) komen deze huidproblemen aan de oppervlakte. Dus wat moet een tiener doen?

Tieners zeggen dat het leven van een tiener zwaar is, terwijl veel ouders weten dat het opvoeden van een tiener een harde en moeilijke klus is. Hoewel tieners altijd met rust gelaten willen worden en het gevoel hebben dat ze hun leven zelf kunnen regelen, hebben ze nog steeds begeleiding van hun ouders nodig. En als ze niet meer weten hoe ze iets zelf moeten doen, zullen ze meestal de hulp inschakelen van hun ouders. Als het gaat om huidverzorging zijn hier een paar goede adviezen die je mee kunt geven aan je tieners.

Ontwikkel een huidverzorgingsroutine

Vertel je tiener om de huid hooguit twee keer per dag te reinigen. Het reinigen van de huid moet ’s ochtends als eerste worden gedaan, zodat vuil en olie die zich hebben opgehoopt en op de huid aanwezig zijn, verwijderd kunnen worden. Voordat je naar bed gaat, is het essentieel voor je tiener om viezigheid, vervuiling, zweet, olie en/of make-up te verwijderen. Koop een milde gezichtsreiniger die geschikt is voor het huidtype van je tiener.

De basis van gezichtsreiniging

Leer je tieners de basis van gezichtsreiniging.

  • Haar moet niet in het gezicht hangen. Een paardenstaart of hoofdband zal uitkomst bieden.
  • Dompel een schoon washandje in warm water en dep de huid hier zachtjes mee af. Dit is om de huid vochtig te maken. Je gezicht direct wassen met warm water is ook goed.
  • Het reinigingsmiddel moet het gezicht bedekken vanaf de haarlijn tot het gebied onder de kaak.
  • Bij het afspoelen moet warm water worden gebruikt.
  • Gebruik een zachte handdoek om de huid droog te deppen.

Puisten

Tieners en puistjes gaan bijna altijd hand in hand. Als je tienerjaren vrij van puistjes zijn geweest, dan heb je veel geluk gehad. Er zijn tal van behandelingen tegen puistjes of acne die direct in de winkel te koop zijn. Een krachtig en natuurlijk anti-acneproduct is Marokkaanse Arganolie. Arganolie zit vol met essentiële vetzuren die de overproductie van talg, wat acne stimuleert en verergert, controleert. De olie voorkomt en controleert effectief een verdere ontsteking van puistjes, vanwege de voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen, zoals vitamine E, prostaglandinen, sterolen en triterpenen. Naast het gebruiken van een effectief anti-acneproduct is het ook belangrijk dat je tieners hun puistjes niet uitknijpen of eraan plukken, omdat dit alleen maar zal leiden tot littekens en verdere infectie.

Het is ook goed om je tieners het belang te leren van eenmaal per jaar een bezoek aan een dermatoloog!