Argan Cosmetica

Voedingsmiddelen die Goed Zijn Voor de Huid!

Voedingsmiddelen die goed zijn voor de huid!
Zorg extra goed voor uw huid!

We hebben ontzettend veel huidverzorgingsproducten op de markt die ontwikkeld zijn om verschillende huidproblemen te behandelen. Maar wist je dat er ook bepaalde voedingsmiddelen zijn die je verschillende huidproblemen kunnen aanpakken? Laten we er eens een aantal van bekijken.

Voedingsmiddelen voor de huid

 • Zalm om puistjes weg te krijgen

  Als het om puistjes gaat, dan is zalm geweldig om ze te controleren en weg te krijgen. Eén van de oorzaken van puistjes en andere vormen van acne zijn overactieve talgklieren, wat betekent dat er te veel talg geproduceerd wordt. De acne veroorzakende bacterie die zich van nature op de huid bevindt, voedt zich met de talg, dus hoe meer talg, hoe meer je huid een perfecte voedingsbodem zal zijn voor deze bacterie. Hoe kan zalm helpen bij het beheersen van acne? Zalm zit boordevol met een essentiële vetzuur die wij omega-3 noemen, en omega-3 kan de overproductie van talg terugbrengen naar een normaal niveau. Sardines en lijnzaad zitten ook boordevol omega-3.

 • Walnoten voor een gehydrateerde huid

  We zijn allemaal gewend om de huid te hydrateren door er lotions, crèmes of moisturizers op te smeren. Maar wist je dat er een bepaalde noot is die het vochtgehalte van je huid kan stimuleren? Jawel, je leest het goed! Walnoten zitten boordevol omega-3 vetzuren en deze vetzuren hebben krachtige hydraterende eigenschappen. ALA of alfa-linoleenzuur is een vorm van omega-3-vetzuur die vaak wordt gevonden in plantaardige oliën en enkele bladgroenten. ALA helpt de huid vochtig te houden. Er zijn zelfs studies die suggereren dat een tekort aan ALA kan leiden tot eczeem, een huidaandoening die gekenmerkt wordt door een droge en schilferige huid. Tijdens eczeem uitbrakenkan de huid erg gaan jeuken.

 • Eieren om fijne lijntjes te bestrijden

  Als je houdt van eieren bij het ontbijt, dan zul je er nog meer van gaan houden! Eieren bevatten geweldige anti-aging eigenschappen vanwege het luteïne en zeaxanthine. Luteïne en zeaxanthine maken de cellen sterker, en helpen de lijntjes en plooien op je huid te verzachten. Luteïne is ook heel goed om elastine op te bouwen. Als je je afvraagt ​​wat elastine is, het is een bindweefsel dat verantwoordelijk is voor de vorm van je huid. Zonder elastine zou je huid niet strak zijn en gaan hangen.

 • Rode paprika’s voor een jeugdige huid

  Rode paprika’s zitten boordevol vitamine C en hierdoor hebben zij de mogelijkheid de vorming van collageen te stimuleren, daarom zijn zij een geweldig goed wapen tegen huidveroudering. Een onderzoek gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition onthult dat het eten van een dieet rijk aan vitamine C resulteerde in de vorming van minder rimpels. Je kunt dus maar beter rode paprika’s, en andere groenten en fruit die vol vitamine C zitten in je dagelijkse voeding opnemen. Het is ook de moeite waard om te vermelden dat uit de studie bleek dat het innemen van supplementen niet zo effectief is als het eten van rode paprika’s.

 • Extra bescherming tegen de zon

  Om jezelf beter te beschermen tegen de zon zou je wortelen, spinazie, tomaten en andere groenten en fruit boordevol carotenoïden moeten eten, deze beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. Natuurlijk betekent het eten van deze groenten en fruit niet dat je moet stoppen met het smeren van zonnebrandcrème!

Zorg ervoor dat je deze voedingsmiddelen die gezond zijn voor je huid in je dagelijkse dieet opneemt. Verspreid deze informatie door het “leuk te vinden” en te “delen”!