Argan Cosmetica

Verwen je Voeten in het Comfort van je Eigen Huis!

Heb je het druk gehad? Verwen je voeten in het comfort van je eigen huis!
Heb je het druk gehad? Verwen je voeten in het comfort van je eigen huis!

Het dagelijks rondlopen en rondrennen kan een marteling zijn voor je voeten en nagels. Dus geef je voeten en teennagels om de zoveel tijd een welverdiende verwenbeurt. Nee, we bedoelen niet dat je direct naar een salon moet gaan, je kunt deze verwennerij thuis doen.

Verwen je voeten bij je thuis

Deze voetverwennerij ideeën zullen je voeten en nagels direct verzorgen en behandelen, en omdat je deze verwenbeurt thuis kunt doen, zul je tegelijkertijd wat geld kunnen besparen.

 • Laat je voeten ademen!

  Na de hele dag rondgelopen te hebben op hoge hakken of rubber schoenen, zou je je voeten een adempauze moeten geven en je hoge hakken of schoenen uit moeten doen zodra je thuiskomt. Hoge hakken kunnen er heel mooi uitzien, maar eigenlijk duwen ze je voeten niet alleen in een zeer smalle ruimte, ze zorgen ook voor spanning op heel je skelet. Rubber schoenen veroorzaken misschien niet zo veel spanning, maar ze kunnen je voeten ook insnoeren. Dus als je eenmaal thuis komt, trek dan je schoenen uit. Je kunt ofwel op blote voeten lopen of een paar slippers aantrekken.

 • Geef je voeten een weekbad.

  Nadat je je voeten een paar minuten hebt laten ademen, maak je een ontspannend voetbad klaar. Gebruik gewoon warm water en voeg een paar druppels Arganolie of etherische olie toe die je thuis hebt staan. Het is er goed om Arganolie te gebruiken vanwege het hoge gehalte aan voedingsstoffen met hydraterende eigenschappen. Deze olie doet wonderen voor je huid en nagels. Arganolie heeft ook anti-inflammatoire eigenschappen en heeft hierdoor een rustgevend effect op je vermoeide voeten.Je kunt een paar druppels citroensap en suikerkristallen of zout toevoegen om verharde huid op je voeten weg te scrubben. Laat je voeten een paar minuten genieten van dit ontspannende weekbad en scrub dan de verharde huid weg. Ter afsluiting van het weekbad geef je je voeten een milde massage. Een drukpunt massage is al voldoende. Zorg ervoor dat je je voeten naderhand voorzichtig afdroogt.

 • Pedicure!

  Als je nagels geknipt moeten worden, knip ze dan na het weekbad bij. Het is ideaal om na een weekbad je nagels te knippen, omdat ze dan niet meer zo hard zijn. Gebruik een scherp nagelknippertje en een vijl om je nagels gladder te maken. Lak gerust je nagels als je dat graag hebt. Zorg er alleen voor dat je nagellak geen giftige chemicaliën bevat, zoals tolueen, formaldehyde en ftalaten.

 • Leg je voeten hoger.

  Je kunt je voeten heerlijk verwennen, zelfs als je slaapt. De truc is om je voeten hoger te leggen. Door twee kussen op elkaar te stapelen en je voeten erop te leggen, bevorder je een goede bloedcirculatie naar je voeten. Dit is een verwentechniek voor je voeten die zeer rustgevend en ontspannend is, vooral als je voeten doodmoe zijn.

Deze voetverwennerij ideeën zullen je voeten zeker helpen ontspannen en geven je teennagels een welverdiende verzorgende behandeling.

Verspreid deze tips door ze “Leuk te vinden” en te “Delen”.!