Argan Cosmetica

Aanpassingen in je Dagelijkse Huidverzorging Tijdens de Winter!

Aanpassingen in je Dagelijkse Huidverzorging Tijdens de Winter!
Verzorg uw huid extra in d winter!

Naarmate de dagen kouder worden, zou je ermee moeten beginnen je dagelijkse huidverzorging en gewoonten aan te passen om te voorkomen dat de huid droog wordt. Nu de winter snel dichterbij komt, willen we graag één van de meest irritante dingen van de winter voorkomen en dat is een droge huid. Hier zijn enkele tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat je huid glad en gezond aanvoelt en eruit ziet tijdens de winter.

Aanpassingen in je huidverzorging tijdens de winter

 • Gezichtsreiniging eenmaal per dag.

  Misschien ben je eraan gewend geraakt om in alle seizoenen je gezicht tweemaal per dag te wassen, maar tijdens de winter zou je dit tot slechts eenmaal per dag moeten reduceren. Was je gezicht ’s avonds met een reinigingsmiddel om vuil, vet en make-up te verwijderen. ’s Ochtends spetter je gewoon wat water in je gezicht.

 • Stop producten te gebruiken die alcohol bevatten

  Je zou moeten stoppen huidverzorgingsproducten te gebruiken die alcohol bevatten, vooral tijdens de koudere maanden. Alcohol droogt de huid uit en samen met het koude weer, de binnenverwarming en koude wind, zal je huid zelfs nog vaker droog worden als je toners of astringenten blijft gebruiken die alcohol bevatten.

 • Scrub eenmaal per week.

  Het is raadzaam om vaker te scrubben tijdens de winter. Maak er een gewoonte van om je gezicht en het hele lichaam eenmaal per week te scrubben. Zorg ervoor dat je een zacht washandje of scrub gebruikt en scrub je gezicht voorzichtig. Scrubben zal dode huidcellen verwijderen die zich aan het huidoppervlak hebben opgestapeld, waardoor nieuwere en levende huidcellen naar de oppervlakte kunnen komen.

 • Neem korte douches met lauwwarm water.

  Tijdens het koude seizoen kunnen we in de verleiding komen om lange, hete douches te nemen, maar dit is voor de huid een straf. Water, en warm water in het bijzonder, ontdoet de huid van haar natuurlijke oliën waardoor het kurkdroog wordt. Het is het beste om in plaats hiervan te douchen met lauwwarm water. Het is ook het beste om het douchen kort te houden, bijvoorbeeld slechts 5 minuten of zelfs minder. Je huid voor lange tijd laten weken in water zal leiden tot een droge huid, daar de natuurlijke oliën van de huid worden weggespoeld. Naarmate het water verdampt, zal er meer vocht uit je huid verdwijnen. Als je een bad neemt, dan is een vlug bad met lauwwarm water ideaal in plaats van warm water. Voeg colloïdaal havermout of een paar druppels Arganolie toe om je bad kalmerend en hydraterend te maken voor de huid.

 • Breng opnieuw vocht in de huid aan!

  Elke keer als je je huid wast, worden de natuurlijke oliën er ook afgewassen. Breng een royale hoeveelheid vochtinbrengende crème op de huid aan. Marokkaanse Arganolie is een ideale keuze. De olie zit boordevol voedingsstoffen met zware vochtinbrengende ingrediënten, zoals vitamine E en essentiële vetzuren. De olie bevat ook sterolen, die vocht in de huid vasthouden!

Dit zijn slechts een paar van de aanpassingen die je deze winter zult moeten doen!

Vergeet deze tips niet te verspreiden door ze “leuk te vinden” en te “delen!