Argan Cosmetica

Vitaminebehandelingen voor Acne, Lees Hier Hoe!

Vitaminebehandelingen voor Acne, Lees Hier Hoe!
Gezond eten voorkomt Acne!

Acne is geen dodelijke ziekte. Maar als je een pukkel hebt is de wereld te klein en raak je in paniek. Het is alsof het einde van de wereld nabij is. En dat is dan nog maar één pukkel. Stel je eens iemand voor die constant last heeft van acne. Hoe denk je dat zo iemand zich voelt? Niet echt goed volgens mij. Gelukkig is acne geen dodelijke ziekte. Niemand gaat er dood aan. Maar de stress die het met zich meebrengt is weer een ander verhaal.

Oorzaken van acne

Acne komt veel voor bij tieners en jong volwassenen. En hoewel het geen fraai gezicht is om in de spiegel te kijken en al die puistjes te zien, het komt gewoon erg vaak voor. Ons lichaam creëert zijn eigen natuurlijke olie, talg genaamd. Talgklieren maken deze natuurlijke olie in ons lichaam aan. In de tienerjaren zorgen veranderingen in hormoonniveau’s ervoor dat de talgklieren meer talg aanmaken dan eigenlijk zou moeten. Deze overtollige olie blokkeert de poriën en dit veroorzaakt acne.

Bacteriën maken de situatie erger. Vuile handen of vuil haar dat in contact komt met een huid waarvan de poriën al verstopt zijn, veroorzaken nog meer acne. Hou altijd je handen en nagels schoon en je haar uit je gezicht, zodat je geen bacteriën op je gezicht krijgt.

Belangrijke Vitamines voor de Huid

  • Vitamine A – Retinoïden, gewonnen uit Vitamine A, vormen een goede behandeling voor acne en andere huidaandoeningen.
  • Omega 3 Vetzuren – deze voedingsstof heeft eigenschappen die acne bestrijden. Het werkt ook positief op je stemming.
  • Vitamines C en E – deze vitamines bevatten veel antioxidanten die de huid tegen diverse elementen beschermen.

Arganolie voor de Huid

Als je een tiener bent en je zit vol met acne, wees dan niet bang. Er bestaat een product dat je hiermee kan helpen. Arganolie is een puur natuurproduct – er worden geen chemicaliën gebruikt bij de productie van deze olie. Het bevat alle vitamines en mineralen die nodig zijn om overtollige talg, bacteriën en verstopte poriën kwijt te raken. Arganolie is veilig en bijzonder effectief.

Arganolie wordt geperst uit de gedroogde noten van de Arganboom. Het bevat componenten zoals vitamine E, die niet alleen acne opdrogen maar ook littekens als gevolg van acne wegwerken. Gewoon een paar druppels van deze olie op de plaatsen met acne aanbrengen, en je problemen zullen snel verdwijnen.

Arganolie voelt niet vettig aan dus je kunt het zelfs overdag gewoon gebruiken als je naar school gaat of gaat winkelen. Jijzelf en je vrienden zien niet dat je iets op je huid hebt gesmeerd. Dat komt omdat de olie gemakkelijk door de huid wordt opgenomen. Hierdoor werkt het bovendien sneller en langer.

Acne hebben is erg voor je uiterlijk. Maar acne niet goed behandelen is nog erger. Gebruik natuurlijke producten die veilig voor je huid zijn en waarvan je weet dat ze geen schade aan je huid zullen aanrichten. Ga eerst even bij de huidarts langs voordat je pillen of zalfjes met vitamines gaat gebruiken.