Argan Cosmetica

Top 3 Slecht-voor-de-Huid Gewoontes en Hoe Deze Af te Leren

Top 3 Slecht-voor-de-Huid Gewoontes en Hoe Deze Af te Leren
Gebruik niet dagelijks een ruwe peeling!

Op zoek naar schoonheid doen vrouwen veel met hun huid, en er wordt veel tijd en geld gespendeerd aan huidverzorging. Helaas doen slechte gewoontes dit dan weer teniet. Lees verder en ontdek welke slecht-voor-de-huid gewoontes dat zijn en hoe je ze kunt afleren.

Slechte Huidgewoonte #1. Puistjes uitknijpen

Heb je net dat puistje uitgeknepen? Kon je dat nare rode puistje op je gezicht niet meer aanzien en moest je het wel uitknijpen? Puistjes uitknijpen is een van de allerslechtste gewoontes waar huidartsen ontzettend bang voor zijn. Je huid komt bloot te staan aan bacteriële infecties, en het puistje zelf wordt er alleen maar roder van en je acne erger. Uitgeknepen puistjes hebben meer tijd nodig om te genezen, met als resultaat bruine vlekken en diepe littekens.

Hoe leer je deze gewoonte af?

  • Knijp nooit puistjes uit. Geef niet toe aan de verleiding.
  • Breng een warm compres op je gezicht aan om de geïrriteerde gebieden te verlichten.
  • Hou je gezicht altijd schoon en gehydrateerd.
  • Gebruik Arganolie om de huid op je gezicht te hydrateren. Deze olie is een natuurlijk extract van de Arganboom en bevat dus geen stoffen die schadelijk zijn voor je huid. De olie is rijk aan voedingsstoffen die ontstekingen en huidirritaties kunnen verhelpen.

Slechte Huidgewoonte #2. Ruwe peeling en schuim

Denk je dat je je huid een plezier doet door elke dag te peelen? Zeker, het verwijdert dode en droge huidcellen, maar het kan ook de natuurlijke olie van de huid verwijderen en irritatie veroorzaken. Sommige peeling bevat scherpe schelpdeeltjes die de huid kunnen irriteren en beschadigen.

Hetzelfde geldt voor gezichtsschuim. Sommige typen schuim verwijderen te veel olie van je gezicht waardoor je huid weer nieuwe olie gaat aanmaken. Hierdoor wordt je huid uiteindelijk vetter dan die voor de behandeling was.

Hoe leer je deze gewoonte af?

  • Hooguit 1x of 2x per week exfoliëren, niet elke dag.
  • Gebruik milde producten, of, beter nog, maak je eigen product van basterdsuiker en Arganolie. Basterdsuiker is mild en beschadigt de huid niet terwijl de Marokkaanse olie de huid voedt en hydrateert.
  • Kijk op het label voordat je een huidverzorgingsproduct koopt. Controleer of er schadelijke chemicaliën in zitten die de huid kunnen beschadigen.

Slechte Huidgewoonte #3. Roken

Wist je dat roken je levensverwachting met 10-12 jaar verkort, en dat roken kanker en andere ziektes kan veroorzaken? En wist je dat je er sneller ouder van gaat uitzien omdat je er rimpels en een slap hangende huid van krijgt? Roken kan de huid ook vaal maken.

Roken breekt collageen en elastine af. Het bemoeilijkt de verspreiding van zuurstof en voedingsstoffen door het lichaam. Dat komt omdat roken de bloedvaten samentrekt. Je huid verliest aan soepelheid en er vormen zich rimpels. De huid droogt uit, en voordat je het weet zie je er tien jaar ouder uit.

Hoe leer je deze gewoonte af?

  • Denk na over de consequenties. Dat alleen al zou voldoende moeten zijn om er nooit meer een op te steken.
  • Praat eens met je huisarts over hoe je kunt stoppen met roken.

Sommige gewoontes zijn slecht voor de huid en misschien weet je niet precies hoe slecht iets wel kan zijn. Leer deze gewoontes af als je echt serieus een prachtige en gezonde huid wil hebben.