Argan Cosmetica

Hoe Je Het Gevecht Tegen Veroudering van de Huid Kunt Winnen

Hoe Je Het Gevecht Tegen Veroudering van de Huid Kunt Winnen
Zie er jonger uit dan je bent!

Als je jong bent let je niet zo op je huid en de verzorging ervan. Dat komt natuurlijk omdat je geen problemen met je huid verwacht. Maar als je in de puberteit komt mag je van geluk spreken als je geen last van acne of andere huidproblemen hebt. En als je midden 20 bent, en je huid begint de eerste tekenen van veroudering te vertonen, ben je zeker opeens erg bezorgd.

Het is normal dat tieners zich druk maken over puistjes, maar vrouwen in de twintig zijn veel bezorgder over het voorkomen en bestrijden van tekenen van ouder worden. En dat terwijl het niet abnormaal is voor mensen midden 20 om nog last te hebben van jeugdpuistjes.

Als je de eerste tekenen van ouder worden wil voorkomen of bestrijden moet je goed voor je huid en je totale gezondheid zorgen. Dit vereist dus een combinatie van dagelijkse huidverzorging en aandacht schenken aan je gezondheid.

Hoe de Tekenen van Ouder Worden te Voorkomen

 1. Een gezonde levensstijl!

  Dit betekent dat je elke dag gezond eet, ‘s nachts voldoende slaapt, regelmatig aan lichaamsbeweging doet, en stress vermijdt. Je maaltijden moeten een uitgebalanceerde hoeveelheid proteïnes, koolhydraten, vezels en goede vetten bevatten.Groene bladgroenten en fruit bevatten veel anti-oxidanten die de huid jong en gezond houden. Gezonde vetten zijn de vetten van vis zoals zalm, makreel en tonijn. Deze vetten zijn rijk aan Omega 3 en 9 die niet alleen de huid voeden maar ook hart en hersenen.Door voldoende slaap kan de huid zich vernieuwen en beschadigde cellen repareren. Regelmatige lichaamsbeweging houdt die extra pondjes weg die anders tot beschadiging van de huid zouden kunnen leiden. En het verbetert de bloedsomloop zodat zuurstof en voedingsstoffen alle delen van het lichaam kunnen bereiken inclusief de huid. Stress beschadigt de huid doordat het de collageen in het lichaam opmaakt. Dit veroorzaakt rimpels en lijntjes.

 2. Leer slechte gewoontes af!

  Roken en alcohol drinken geeft een doffe huid en rimpels. Sigarettenrook produceert miljoenen vrije radicalen die de huid beschadigen, en sigaretten verlagen ook het collageen in het lichaam. Alcohol droogt de huid uit en brengt schade toe aan vitale organen.

 3. Breng dagelijks zonnebrandlotion aan!

  De nummer 1 vijand van je huid is de Ultra Violette straling van de zon. UV stralen van de zon vernietigen je collageen en je DNA. Dit veroorzaakt vervolgens een gerimpelde, droge en ruwe huid. UV straling veroorzaakt ook huidkanker. Gebruik een zonnebrandlotion van factor 15 of hoger, en smeer je 15 minuten voordat je naar buiten gaat daarmee in.

 4. Dagelijks hydrateren!

  Een droge huid voelt ruw aan en ziet er ook zo uit. Als je huid droog is krijg je snel rimpels omdat de huid dan te weinig vocht bevat. Je moet dus elke dag een vochtinbrengend product gebruiken om het natuurlijke vocht dat de huid verliest weer aan te vullen.Gebruik Arganolie als vochtinbrengend product voor de huid. Arganolie bevat hoge concentraties aan anti-oxidanten en werkt daardoor goed bij het bestrijden van tekenen van ouder worden.

Win met deze simple tips het gevecht tegen de tekenen van ouder worden!