Argan Cosmetica

Tips voor Het Uiterlijk voor Mannen: Het ABC van Scheren

Het ABC van Scheren

Voor sommige kerels is het woord “schoonheid” wel het laatste waar ze mee geassocieerd willen worden. Sommige mannen houden niet van het woord “schoonheid” en alles wat daarmee te maken heeft. Feit is dat we allemaal baat hebben bij een beetje verzorging en onderhoud. Vooral onze huid plukt daar de vruchten van.

Het zijn de vrouwen die altijd expert zijn geweest op het gebied van schoonheid en verzorging. En de mannen zouden deze eeuwenoude schoonheidslessen moeten leren. Hoewel de meeste van deze schoonheidsgeheimen door vrouwen worden toegepast zijn er ook geheimen specifiek voor mannen. Laten we beginnen met de geheimen van het scheren!

De Juiste Manier Om Je Te Scheren

Veel mannen raken gefrustreerd van het scheren. Sneetjes en wondjes doen pijn en geen enkele man wil rondlopen met een gezicht vol sneetjes en wondjes die ook nog eens infecties kunnen veroorzaken. En hoewel je je niet elke dag hoeft te scheren moet je er wel tijd en aandacht aan besteden als je er eenmaal aan begint. Veel mannen snijden zich in het gezicht of veroorzaken kleine wondjes. Uiteindelijk komt hun huid er beschadigd en dof uit te zien.

Wat mannen zich moeten realiseren is dat deze sneetjes en wondjes hun eigen schuld zijn. De belangrijkste reden voor deze problemen ligt in het feit dat mannen hun huid niet op het scheren voorbereiden. Als je wondjes en sneetjes en een beschadigde huid wil vermijden, volg dan onderstaande tips op.

 1. Was vóór het scheren je gezicht.

  Mannen moeten bedenken dat hun stoppels allerlei ongerechtigheidjes kunnen bevatten zoals kruimels, een beetje vuil, losse hoofdharen en nog veel meer. De huid kan misschien ook de oliën op de huid niet gelijkmatig verdelen en ook dat kan scheerproblemen veroorzaken. Het beste kun je met een schoon gezicht beginnen. Was dus je gezicht voordat je het met scheermesjes in aanraking brengt.

 2. Doe het onder de douche.

  Jazeker! Je zou je onder de douche moeten scheren! Alleen maar een plons water op je gezicht maakt de baardhaartjes niet zacht genoeg en dat kan wondjes en ingegroeide haartjes veroorzaken. Je moet er dus een beetje tijd, water en warmte in steken. Als je zelfs geen tijd hebt voor een snelle douche, pak dan een washandje, dompel het in warm water en leg dat op je gezicht. Hou op je gezicht tot het washandje afgekoeld is.

 3. Een scherp mesje is het beste.

  Met een scherp mesje voorkom je ingegroeide haartjes, wondjes en sneetjes en dus een beschadigde of doffe huid.

 4. Met de haartjes meegaan of er tegenin?

  Dat is de vraag. Tegen de groeirichting in scheren geeft het kortst mogelijke scheerresultaat. Maar probeer het allebei en kijk wat voor jou het beste werkt.

 5. Niet schrapen

  Laat het scheermesje alleen glijden. Druk het mesje tijdens de scheerbewegingen nooit op de huid.

 6. Verwen de huid na het scheren met Arganolie.

  Arganolie verlicht de scheerbrand en verkleint de kans op ontstekingen. Arganolie is ook een krachtige moisturizer die je een zacht en glad gevoel en uiterlijk geven.