Argan Cosmetica

5 Tips Om Jezelf Te Beschermen Tegen Huidkanker!

Bescherm Jezelf Tegen Huidkanker, Lees Hier Hoe
Zonnebrand moet je uren voor in de zon gaat zitten aanbrengen.

Niemand wil huidkanker krijgen. Blootstelling aan de zon verhoogt het risico op deze gevreesde ziekte. Oplossing – Je altijd maar weer verstoppen. Niet dus! Wees niet ongerust! Er is een manier om van de zon te genieten zonder verhoogd risico op huidkanker. Volg deze simpele tips op zodat je de volgende keer als je naar buiten gaat je niet continu schuldig hoeft te voelen.

Zonnebrandlotion!

Ja, je moet zonnebrandlotion opdoen hoe plakkerig je je daar ook van voelt. Smeer je altijd in, of de zon nu schijnt of niet. Ik weet wat je denkt. “Maar ik zit de hele tijd in de auto!!”. Dat is nog geen excuus. De schadelijke straling van de zon dringt dwars door je autoruiten heen. Dus ook als je gewoon naar je werk rijdt zou je zonnebrandlotion op moeten doen. Kies een waterafstotende breed spectrum lotion die je beschermt tegen UVA en UVB straling. Elke twee uur opnieuw aanbrengen. O o… Hoorde ik je daar zuchten?

Verstandige Kledingkeuzes

Als je per se naar buiten moet, draag dan kleding die er goed uitziet plus een wijde hoed en zonnebril. Waarschijnlijk draag je het liefst een korte broek maar als het effe kan kies dan voor lange pijpen. Combineer dat met een los T-shirt zodat je vriendinnen je niet steeds aankijken met die blik van het-is-zo-heet-waarom-draag-je-een-lange-broek. Als je een top met lange mouwen kunt dragen, waarom niet?

Natuurlijke Beschutting

Eenmaal buiten gekomen kun je indien nodig de schaduw opzoeken. De straling van de zon is op z’n sterkst tussen 10 uur ’s ochtends en 2 uur ’s middags, dus als je verstoppertje wil spelen is dat de beste tijd. Wees ook voorzichtig in de buurt van water, zand en sneeuw. Deze weerkaatsen en versterken de straling van de zon waardoor de kans op zonverbranding groter wordt.

Zeg Nee tegen Bruiningssalons

Ja. Hollywood sterren doen het misschien maar dat wil nog niet zeggen dat jij het ook moet doen. Ultraviolette straling van bruiningslampen kan eveneens huidkanker veroorzaken. Als je liever gezond dan bruin bent zal het opvolgen van deze tip dus geen probleem zijn. Bedenk dat te veel zon en bruiningslampen de meest voorkomende oorzaak van huidkanker zijn.

Als je een grote dag voor de boeg hebt, een speciale gelegenheid waarbij je wat kleur op je wangen wil hebben, is bruin worden op de natuurlijke manier nog het beste. Gebruik bruiningslotions én ook je zonnebrandlotion zodat je goed beschermd blijft.

Marokkaanse Arganolie

Breng elke dag Marokkaanse Arganolie op je huid aan. Meteen als je onder de douche vandaan komt is het het beste moment daarvoor. Dit vloeibare goud uit Marokko is niet alleen een krachtige moisturizer maar ook een effectieve bescherming tegen de schadelijke effecten van UV straling en tegen vrije radicalen. Arganolie bevat Vitamine E, Ferulinezuur, Carotenoïden, Polyfenolen en Squaleen. Deze helpen allemaal de huid te beschermen tegen schade door UV straling van de zon!