Argan Cosmetica

Pas je Huidverzorging Aan de Zomer Aan!

Pas je Huidverzorging Aan de Zomer Aan!
Gebruik genoeg zonnebrand!

De zomer begint alweer op z’n einde te lopen! Officieel hebben we nog een maand te gaan, maar die dagen vliegen snel voorbij! Als je je huidverzorgingsroutine nog niet hebt aangepast is het nu de tijd om dat te doen. Op die manier bescherm je je huid beter tegen de schadelijke effecten van het zomerseizoen.

  • Bruce Lee zei ooit “Mijn vriend, wees het water”. Maar je hoeft geen water te zijn. Je hoeft er alleen maar van te houden en genoeg ervan te drinken. Je moet je huid van binnenuit hydrateren door elke dag genoeg water te drinken. Water koelt je af en houdt je lichaam gehydrateerd!
  • Neem ’s ochtends een snelle douche of snel bad om de huid te reinigen. Gebruik voor je gezicht een milde reiniger. Hydrateer je huid onmiddelijk als je onder de douche vandaan komt. Een zeer goede moisturizer is Marokkaanse Arganolie. Deze olie bevat essentiële vetzuren, Sterolen en Vitamine E dat helpt vocht in de huid in te sluiten. Vitamine E is ook een krachtige anti-oxidant. Arganolie bevat daarnaast ook nog andere anti-oxidanten zoals Ferulinezuur, Polyfenolen en Carotenoïden. Deze anti-oxidanten beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van UV straling van de zon.
  • Breng op onbeschermde delen van de huid een royale hoeveelheid zonnebrandlotion aan. Kies een breed spectrum zonnebrandlotion met een beschermingsfactor van tenminste 15 of 30. Breng de lotion na 2 uur opnieuw aan, als je veel gezweet hebt zelfs eerder.
  • Vergeet je lippen niet! Ook je lippen hebben bescherming nodig tegen de schadelijke effecten van de zomer. Je lippen zijn onderdeel van je huid. Gebruik een lippenbalsem die ook bescherming tegen de zon geeft.
  • Ga onmiddellijk nadat je in de zee of in een zwembad met chloor hebt gezwommen onder de douche of in bad. Zout en chloor drogen je huid uit. Het beste is dus om het meteen af te spoelen voordat je huid schade oploopt.
  • Als jij op vakantie bent betekent dat nog niet dat je huidverzorgingsroutine ook op vakantie gaat. Blijf binnen tijdens de uren dat de UV straling van de zon op z’n sterkst is. Ga niet in de zon zitten of naar een bruiningssalon. De lampen in een bruiningssalon geven net als de zon UV straling af. UV straling is schadelijk voor de huid en kan huidkanker veroorzaken. Probeer dus blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te verhinderen.
  • Vergeet niet voordat je naar bed gaat je huid te reinigen en moisturizer aan te brengen.

Volg deze zomer deze simpele tips voor de huidverzorging op en je bent verzekerd van een gezonde en fraaie huid!