Argan Cosmetica

Tijd om Over te Gaan op Herfst Huidverzorging

Tijd om Over te Gaan op Herfst Huidverzorging
Pas uw huidverzorging aan in de herfst!

September is eindelijk aangebroken om de komst van de koudere maanden aan te kondigen, en terwijl je huid zich aanpast aan de verandering in temperatuur, zul je je huidverzorging dienovereenkomstig moeten aanpassen. Hier zijn een paar manieren om de olie te gebruiken, en algemene herfst huidverzorgingstips die wellicht nuttig voor je kunnen zijn.

Scrub oude huidcellen

Ja, je zult een beetje meer moeten gaan scrubben. De zomer zorgt er vaak voor dat je huid droog aanvoelt, en daarom heb je dus ook meer kans op schilfers. Misschien is het niet zichtbaar, maar huidcellen kunnen ook op microscopisch niveau schilferen. Om je huid in de herfst te laten stralen, scrub je met een zacht washandje en een exfoliërend product. Probeer echter om niet te ruw met je huid om te gaan; experts raden aan om niet meer dan een- tot tweemaal per week te scrubben. Onthou ook dat het niet nodig is om je huid helemaal rauw te scrubben, tenzij je het gevoel hebt dat je een stevige scrub nodig hebt. In een dergelijk geval is de mening van een dermatoloog waardevol, en een bezoek aan de dokter zou op zijn plaats kunnen zijn.

Ga naar de dokter

Nu we het toch over dokters hebben, de verandering van het seizoen is vaak een goed moment om een professionele mening te krijgen over de staat van je huid. Vraag aan je dermatoloog of je significante wijzigingen moet aanbrengen in je dagelijkse huidverzorging, vooral met het oog op de naderende herfst.

Verwijder donkere vlekken

Donkere vlekken kunnen een opeenstapeling zijn van beschadigde huid, vooral door een constante blootstelling aan UV-stralen. In plaats van het af te doen als zonnebrand kun je het herstel van de huid vergemakkelijken met blekende crèmes of huidlotions die hydrochinon bevatten. Deze werken in op de pigment productiecentra in de huid, remt ze af en stopt de overmatige productie van melanine. Het kan echter ongeveer 6 weken duren voordat het werkt, dus het is het beste om hier deze herfst vroeg mee te beginnen.

Reinigende producten aanpassen

Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom je huid in de zomer vetter is? Je lichaam compenseert de constante aanval van stof en warmte, en om microscopisch vuil op te vangen, produceert je huid meer olie dan normaal. Maar je hebt deze overmatige productie aan olie deze herfst niet nodig. Als je een reinigend product hebt dat speciaal is bedoeld voor een vettige huid, stap dan over op een milder product dat de olie op je huid niet al te grondig zal verwijderen. Het aanbrengen van een olievrije toner na het reinigen helpt ook vaak.

Hydrateer, hydrateer en je raad het al, hydrateer!

Het voordeel van hydrateren ligt in het vermogen om je huid te voeden met de broodnodige vitaminen A, C en E – ongeacht het seizoen is dit een constante must. Ook zitten verschillende vochtinbrengers vaak boordevol anti-oxidanten. Een goede keuze op het gebied van vochtinbrengende crèmes is Arganolie, omdat het verschillende voedingsstoffen bevat die je huid nodig heeft en bovendien dient als een uitstekende vochtinbrenger. Breng een hydraterende crème aan op bijzonder droge gebieden van je huid, en daaroverheen een zonnebrandcrème om jezelf te beschermen tegen UV-stralen. Het opsmeren van Arganolie maakt vaak een groot verschil, ongeacht welk seizoen het ook is.

Schrijf een reactie