Argan Cosmetica

Tast Zwangerschap Je Huid Aan? Lees Hier de Waarheid!

Tast Zwangerschap Je Huid Aan? Lees Hier de Waarheid!
Zwangerschap kan je huid veranderen, lees hier hoe.

In verwachting zijn is een geweldig moment in het leven van een vrouw. Een kind groeit in haar baarmoeder en wordt dan na 9 maanden geboren. In die 9 maanden verandert er veel in het lichaam van een vrouw. Het duidelijkst zichtbaar is het groeien van de buik waardoor ook de huid wordt opgerekt. Maar er verandert meer voor een vrouw – zowel emotioneel als lichamelijk. En dat is allemaal prima zolang je bedenkt dat er moois en magisch staat te gebeuren. Maar veel vrouwen denken ook “Wat doet zwangerschap met mijn huid?”. Hier volgen de antwoorden op deze vraag.

Zwangerschap en Striae

Als je buik uitzet, gaat de huid mee. Het probleem daarbij doet zich voor na de bevalling. De huid komt niet terug in zijn eerdere vorm en laat een soort van littekens achter. Deze worden ook wel “striae” genoemd. Deze littekens zien eruit als een verkleuring, en worden veroorzaakt door kleine scheurtjes in de huid. Na verloop van tijd wordt dit wel minder, maar vaak verdwijnen ze niet helemaal.

Ander factoren dan zwangerschap kunnen ook deze littekens veroorzaken:

  • Snel zwaarder of dikker worden
  • Snel groeien
  • Spieropbouw (body building)
  • Snel meer vet krijgen

Zwangerschap en Acne

Als je in verwachting bent, neemt de bloedsomloop in het lichaam zodat het embryo voldoende bloed krijgt. Hierdoor gaan de talgklieren in het lichaam echter ook meer olie afscheiden. En doordat er meer talg en olie in je lichaam komt, kan acne ontstaan. Bij zwangere vrouwen zie je dan ook vaak acne in het gezicht en vooral rondom de mond.

Zwangerschap en een Droge Huid

Een extreem droge huid komt bij zwangere vrouwen vaak voor, meestal rondom de buik. Oorzaak is het oprekken van de huid. Een droge huid kan jeuk veroorzaken. Zwangerschap verandert de hormonen in je lichaam en ook daardoor kan je huid droog worden.

Zwangerschap en Melasma

Melasma staat ook wel bekend als “ziekte van Addison” of “chloasma”. Het veroorzaakt zwarte verkleuring van de huid op het gezicht van een zwangere vrouw. Oorzaak is de verandering van de hormonen in het lichaam en daardoor de pigmentatie van de huid. Om deze huidaandoening voor te blijven kun je het beste uit de zon blijven.

Zwangerschap en Arganolie

Arganolie is de beste vriend van een zwangere vrouw. Het is rijk aan vitamine E, antioxidanten en onverzadigde vetzuren en helpt daardoor de huid soepel te houden. Dagelijks een paar druppeltjes van deze olie op je buik aanbrengen houdt de huid soepel en voorkomt striae na de bevalling. Ook houdt het de huid vochtig zodat je geen jeuk krijgt. Bovendien zorgen de ingrediënten in Arganolie dat de talgproductie in je lichaam normaal blijft. Hierdoor heb je tijdens de zwangerschap geen last van acne. Breng Arganolie ook aan op je gezicht; daardoor blijf je vrij van puistjes en melasma (zwarte verkleuring).

Arganolie helpt je deze mooie periode in je leven goed door te komen. Zwangerschap zal zeker veranderingen in je lichaam teweeg brengen, maar met Arganolie ben je overal goed tegen beschermd.