Argan Cosmetica

Droog en Beschadigd Haar Beter Maken

Droog en Beschadigd Haar Beter Maken
Knip het er niet af! Verzorg je haar naar een goede gezondheid!

Herinner je je nog dat je jonger was en je haar er een stuk anders uitzag? Een stuk gezonder dan nu. Als je het niet meer weet, bekijk dan eens een oude foto van jezelf en je weet meteen wat ik bedoel. Misschien was je haar raar geknipt omdat je ouders dat gaaf vonden. Maar als je goed naar de haarstrengen kijkt, zie je dat ze er op een of andere manier levendiger en gezonder uitzien. Vandaag de dag is je haar misschien opgedroogd en broos geworden. Wat is er gebeurd? Chemische behandelingen, rechtmaken van je haar, verven, krullen, behandelen, krultangen, steiltangen, föhnen – dat is er gebeurd.

Er is schade aangericht

Het punt is, je haar is door de jaren heen beschadigd geraakt. Wat jij dacht dat je haar mooi maakte, heeft het in werkelijkheid kapot gemaakt. En na jaren en jaren gebruik van deze chemische en technische producten betaal je nu de tol: Je haar is officieel droog, broos en beschadigd.

Ga op zoek naar een goede shampoo

Je haar is droog, ga dus op zoek naar een shampoo die hydrateert. En niet alleen dat. Gebruik de shampoo ook goed. Als je droog haar hebt, was het dan wat minder vaak want shampoo kan het nog verder uitdrogen. En gebruik alleen je vingertoppen. Behandel je haar voorzichtig zodat de strengen niet breken.

Ga op zoek naar een goede conditioner

Hoe minder alcohol de conditioner bevat, hoe beter deze is voor je haar. Kijk goed op de labels en gebruik de formule die bij jouw haartype past.

Warme olie voor je haar

De kapper kan je haar met warme olie behandelen waardoor het weer gehydrateerd en gezond wordt. Deze behandelingen zijn wel duur. Misschien kun je beter jezelf een warme olie behandeling geven. Deze kun je kopen in supermarkten en drogisterijen. Koop ze daar en volg de instructies nauwgezet op.

Arganolie voor je haar

Arganolie is een natuurlijke olie die je haar voedt. Je hebt helemaal geen kapper of dure hete-olie behandelingen nodig. Gewoon Arganolie rechtstreeks op het haar aanbrengen, voor het beste resultaat. Het werkt doordat het het haar de voeding geeft die het nodig heeft. Arganolie is rijk aan onverzadigde vetzuren zoals Oliezuur 6 en 9, vitamine E, en antioxidanten. Het bevat alles wat haar nodig heeft om weer gehydrateerd en gezond te worden.

Masseer je hoofdhuid

Het masseren van de hoofdhuid houdt de bloedtoevoer naar hoofdhuid en haar in stand. Dit doet wonderen voor je haar. Je kunt de hoofdhuid masseren terwijl je de olie op je haar brengt. Maak cirkelvormige bewegingen met je vingertoppen voor het beste resultaat.

Je kunt vandaag nog iets doen aan droog en beschadigd haar. Het afleren van slechte gewoontes geeft vaak al een prima resultaat. Eigenlijk hoef je alleen maar haar en hoofdhuid goed te verzorgen, weg te blijven van ongezonde producten, en alleen natuurproducten zoals Arganolie gebruiken. Ook haar dat al beschadigd is door krultang of föhn, kan weer herstellen. Verf je haar niet maar hou het gewoon bij de kleur waarmee je geboren bent. Voed je haar en zie het verschil die een paar gezonde veranderingen kunnen maken.