Argan Cosmetica

Arganolie Voor Het Hele Lichaam, Lees er Meer Over!

Arganolie Voor Het Hele Lichaam, Lees er Meer Over!
Arganolie kan je eten of gebruiken

Heb je al eens van Arganolie gehoord? Het is overal op de wereld nog een vrij nieuw product, behalve in Marokko waar het al eeuwenlang wordt gebruikt. Ja je leest het goed, eeuwenlang! Deze olie wordt door Marokkaanse gezinnen regelmatig gebruikt. In de keuken en als schoonheidsproduct. Werkt het? Nou en of! Als het niet zou werken, zou het niet al zo lang bestaan hebben en zou het ook niet uit Marokko uitgevoerd worden.

Waarom nu juist Marokko

Misschien vraag je je af waarom Arganolie alleen maar in Marokko wordt gemaakt? Het antwoord is simpel. De boom waar de olie uit voortkomt kan alleen maar overleven in de droge grond in Marokko. Mensen hebben wel geprobeerd de boom buiten Marokko te laten groeien, maar zonder succes. En daarom wordt deze wonderolie dus alleen daar gemaakt.

De productie van Arganolie

Als tussen juni en augustus de vruchten van de Arganboom rijp zijn, worden deze geplukt en gedroogd. Eenmaal gedroogd, worden de noten uit de vruchten gehaald. Deze worden dan ofwel eerst geroosterd, ofwel direct geplet voor de olie. De olie uit de geroosterde noten is voor consumptie en koken. De olie uit de rauwe kernen wordt gebruikt voor schoonheidsproducten.

Argan voor de huid en tegen veroudering

Arganolie is rijk aan vitamine E, een krachtige antioxidant. Vitamine E doet wonderen voor de huid en staat erom bekend dat het veroudering tegengaat. Arganolie heeft de hoogste concentratie vitamine E, meer bijvoorbeeld dan olijfolie. Door deze vitamine E, en door de saponine en steroline die er in zit, houdt Arganolie de huid jong. Het doet dat door de vrije radicalen in het lichaam te bestrijden. Arganolie verzacht en hydrateert de huid en houdt deze soepel, houdt de talgproductie normaal, en beschermt de huid tegen de elementen.

Arganolie voor de haarverzorging

Behalve vitamine E bevat Arganolie ook vetzuren die de huid hydrateren. Arganolie werkt ook prima voor het herstel van haar dat beschadigd is door zon of haarproducten. Het verhindert gespleten haar en haarverlies, ideaal dus voor mensen die daar veel last van hebben.

Arganolie voor de verzorging van de nagels

Broze en beschadigde nagels zijn geen partij voor deze Marokkaanse wonderolie. Arganolie maakt de nagels sterker waardoor ze niet meer afbreken. Als je altijd al lange nagels had willen hebben maar dat niet kon omdat ze te makkelijk afbraken, dan is Arganolie hét product voor jou.

Arganolie en littekens

Littekens door brandwonden, snij- of schaafwonden, of door acne, worden door Arganolie minder en zullen uiteindelijk helemaal genezen. De rijke componenten in Arganolie maken dat niet alleen littekens weggaan, maar ook striae en littekens veroorzaakt door waterpokken.

Arganolie, de wonderolie uit Marokko, is eigenlijk het enige product dat je voor je hele lichaam nodig hebt. En het mooiste is, het is niet vettig waardoor het gemakkelijk wordt opgenomen. Het werkt vrijwel meteen, zodat je de olie prima zou kunnen gebruiken in plaats van allerlei schoonheidsproducten. Gewoon een paar druppeltjes op huid, haren, nagels, en littekens, en je zult versteld staan van het resultaat!