Argan Cosmetica

De Opbouw Van Je Huid Kennen, Leer Alles Hier

De Opbouw Van Je Huid Kennen, Leer Alles Hier
Leer hoe je huid in elkaar zit!

De huid is een groot orgaan in het lichaam. En omdat het zo groot is, is het belangrijk om er goed voor te zorgen. Mocht je je afvragen waarom je voor je huid moet zorgen en (belangrijker) hoe, lees dan verder en ontdek interessante facetten over het grootste orgaan van het lichaam – de huid.
Daarnaast krijg je ook waardevolle tips hoe je je huid er jong en fris uit kunt laten zien. Lees verder en kom alles te weten over je huid!

De 3 Lagen van de Huid

De huid speelt een belangrijke rol bij het beschermen van ons lichaam tegen de omgeving. Daarnaast is de huid ook mede verantwoordelijk voor het handhaven van de juiste lichaamstemperatuur. Bovendien beschermt de huid je tegen ziektes. Het verzamelt informatie over de omgeving en activeert zonodig de immuunsystemen. Als je de opbouw van de huid wil begrijpen, moet je iets weten over de 3 lagen van de huid en hoe deze werken. De huid heeft 3 lagen – de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel.

  • Opperhuid. Dit is de buitenste laag van de huid. Deze bestaat uit keratinocyten die grote hoeveelheden keratine bevatten. De opperhuid bevat ook grote hoeveelheden water die de huid vochtig houden – waardoor deze zacht en glad wordt.
  • Lederhuid. Dit is de laag onder de opperhuid. Deze laag bevat bloedvaatjes, zenuwuiteinden, zweetklieren en haarfollikels. Elk van deze componenten heeft zo zijn eigen taak. Bloedvaatjes bijvoorbeeld voeden de huid, en de zenuwuiteinden zorgen dat je kunt voelen.
  • Onderhuids bindweefsel. Dit is een laag vet en bindweefsel dat zich onder de lederhuid bevindt. Het bevat grotere bloedvaten die belangrijk zijn voor de huid en het hele lichaam. Het helpt bij het reguleren van de temperatuur in je huid en je lichaam.

Waarom de Huid Zo Belangrijk Is

De huid heeft veel taken in het lichaam. Als ook maar één van deze taken niet goed uitgevoerd wordt omdat er ergens in de huid iets mis is, krijg je problemen. Het is dus erg belangrijk om goed voor je huid te zorgen en te kijken wat er aan de hand is als er iets mis is. Als de huid bijvoorbeeld water tekort komt, droogt hij uit. Dit kan jeuk, schilfers, pijn en zelfs open wonden tot gevolg hebben. Dit soort wonden kunnen makkelijk ontsteken.

De Huid Gezond Houden

Er zijn veel manieren om de huid gezond the houden. Bijvoorbeeld een uitgebalanceerd dieet, lichaamsbeweging, bescherming tegen schadelijke elementen zoals zon en wind, voldoende water drinken, en vitamines en voedingssupplementen innemen.

Arganolie voor de Huid

Arganolie is een speciale olie die afkomstig is uit Marokko. De olie staat bekend als “vloeibaar goud”, en zijn eigenschappen helpen de huid vocht vast te houden. Het is een puur natuurproduct, dus je weet dat er geen stoffen aan toegevoegd zijn die schadelijk voor je huid zouden kunnen zijn. Arganolie is rijk aan vitamine E en essentiële vetzuren. Het is daarom een populair product om je huid er jong en soepel uit te laten zien. Je kunt er zeker van zijn dat je huid alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en daardoor het hele jaar lang fris en gezond blijft.

Schrijf een reactie