Argan Cosmetica

Psoriasis thuis verzorgen! Lees Snel Verder

Psoriasis thuis verzorgen! Lees Snel Verder
Behandel je psoriasis zelf!

Hoewel er geen remedie bekend is voor psoriasis, zijn er bepaalde dingen die je kunt doen om de ongemakkelijke symptomen te beheersen en uitbraken te voorkomen. Je kunt je psoriasis op natuurlijke wijze en thuis aanpakken. Hier zijn enkele tips!

Psoriasis thuis verzorgen

 • Hou de huid gehydrateerd!

  Als je last hebt van psoriasis dan is het erg belangrijk dat je een krachtige vochtinbrenger voor de huid bij de hand hebt. Een droge huid zal de irritatie en jeuk, die psoriasis meestal met zich meebrengt, verergeren. Als je psoriasis hebt dan is een droge huid vervelend, omdat dit kan leiden tot jeuk waardoor je als een gek zal krabben. En dit krabben kan ertoe leiden dat nieuwe psoriasisplekken op je reeds geïrriteerde huid tevoorschijn komen.Een geweldige vochtinbrenger die je kunt gebruiken voor je huid is Marokkaanse Arganolie. Boordevol voedingsstoffen met krachtige hydraterende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen, zal de olie je huid goed gehydrateerd en vochtig houden! Het geweldige van Arganolie is dat het ook vol zit met tal van anti-oxidanten en huidvoedende voedingsstoffen, zoals prostaglandinen en squaleen, dus regelmatig gebruik zal betekenen dat de huid gezond is en beschermd wordt tegen beschadiging. De meeste voedingsstoffen die in de olie zitten, hebben ook anti-inflammatoire eigenschappen, dit is de reden waarom het psoriasisuitbraken kan helpen beheersen en voorkomen!

 • Wat is de beste tijd om te hydrateren?

  Naast het hebben van een krachtige vochtinbrenger zul je ook moeten weten wanneer het het beste moment is om een vochtinbrenger op je huid aan te brengen. Direct na een douche of bad, als je huid nog vochtig is, breng je een ruime hoeveelheid vochtinbrengende crème aan op je huid. Het is ook ideaal om te hydrateren voordat je gaat slapen. Delen van de huid die geplaagd worden door hevige psoriasis kun je super hydrateren door een grote hoeveelheid vochtinbrenger aan te brengen en deze gebieden ’s nachts in te pakken met schoon verband of plastic folie. ’s Ochtends voorzichtig wegspoelen en als je dit regelmatig doet, zul je zien dat de schilfers minder zullen worden!

 • Als je in bad gaat…

  Je moet niet vergeten dat water de huid van haar natuurlijke oliën berooft en dit kan leiden tot een droge huid. Natuurlijk zeggen we niet dat je nooit in bad moet gaan, maar je moet niet al te vaak in bad gaan en het volgende in gedachten houden bij het baden.

 • Geen warm water – Gebruik in plaats daarvan lauwwarm water.
 • Niet wrijven met de handdoek – In plaats daarvan droog deppen.
 • Direct na een bad of douche hydrateren als de huid nog vochtig is.
 • Maak het badwater huidvriendelijker – Voeg essentiële oliën toe of havermout met olie.
 • Neem geen lange baden – Hou het kort.
 • Wijk niet af van je verzorgingsritueel

  Hoewel je het moeilijk kunt vinden of een beetje uitdagend om altijd een vochtinbrengende crème op te smeren en deze dingen in gedachten te houden, zul je jezelf hier strikt aan moeten houden, omdat het het ongemak en de pijn van het moeten omgaan met uitbraken zal wegnemen. Dus hou vast aan je ritueel en wees consequent!

 • Zoek de zon op, maar wees voorzichtig!

  UV-licht is een aanbevolen behandeling voor psoriasis, maar dit betekent niet dat je je huid niet hoeft te beschermen tegen de zon. Te veel tijd in de zon kan leiden tot zonnebrand en dit kan psoriasis verergeren. Breng ook zonnebrandcrème aan op gebieden van de huid die geen psoriasis hebben. Beperk je blootstelling aan de zon tot 20 minuten per dag en ten minste drie keer per week. Het is aanbevolen om eerst je arts te raadplegen, omdat er medicijnen zijn die niet veilig zijn in combinatie met te veel blootstelling aan de zon.