Argan Cosmetica

Haarverzorging Die Je Makkelijk Zelf Kunt Doen

Haarverzorging Die Je Makkelijk Zelf Kunt Doen
Verzorg je haar zonder haarsalon!

Denk je erover om naar de kapper te gaan om je haar goed te krijgen? Waarom blijf je niet gewoon thuis? Alles wat je nodig hebt om je haar er goed uit te laten zien zijn een paar natuurlijke ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt en wat kennis over hoe je haar op een paar stoffen reageert. De meeste dingen die je nodig hebt liggen gewoon in de keuken zonder dat je het weet. Hier zijn een paar behandelingen die makkelijk te doen zijn en toch goed werken.

Let op je hoofdhuid

De staat van je haar hangt af van de staat van de haarzakjes. Die haarzakjes bevinden zich in de hoofdhuid en dat betekent dat het belangrijk is om je hoofdhuid gezond te houden. Als je last hebt van vettig haar neem dan een watje, doop het in toverhazelaar en smeer je haarlijn daarmee in. Maak scheidingen in je haar en doe hetzelfde in de scheidingen. Spoel als je klaar bent je hoofdhuid grondig met koel water af.

Als je daarentegen last van roos hebt gebruik dan geen conditioner maar voeg in plaats daarvan tea tree olie aan je reguliere shampoo toe. Om dat nog beter te laten werken kun je er ook nog wat Arganolie aan toevoegen. Dat voedt je hoofdhuid met de nodige vitamines en voedingsstoffen.

Breng leven in je haarstrengen terug

Kun je het niet uitstaan dat je droog en dof haar hebt? Als je teveel geld uitgegeven hebt aan het in model brengen van je haar (of als je conditioner niet goed voor jou werkt), neem dan een ei en doe de dooier in een schaal. Voeg een half kopje honing, twee eetlepels Arganolie en twee rijpe avocado’s toe. Meng dit grondig en breng het mengsel op je haar aan. Zorg dat elke haar goed met het mengsel bedekt wordt. Laat het spul een of twee uur zitten of totdat het hard is. Gebruik daarna je normale shampoo en conditioner om je haar te wassen. Je ziet vrijwel meteen resultaat.

Die extra glans naar voren brengen

Het nadeel van je haar telkens weer in model brengen is dat het constant met chemische producten gebombardeerd wordt. Daardoor kan het droog en broos aan gaan voelen. Natuurlijke olie, en met name Arganolie, helpt de glans in je lokken terug te brengen. Breng de olie gewoon op elke haar aan waarbij je bij de wortels begint en langzaam naar de eindjes toewerkt. Laat dit een uur zitten zodat de olie goed kan intrekken. Laat de hoofdhuid vanzelf opdrogen, hij is daar warm genoeg voor.

Versterk je kleur

Blond, rood, brunette – wat de kleur van je haar ook is, je wil deze goed naar voren brengen. Als je denkt dat de kleur van je haar flets aan het worden is, neem dan 60 ml gedistilleerde witte azijn en meng dat met 120 ml water. Giet dit mengsel over je hoofd. Het zal de minerale restanten weghalen die overblijven van leidingwater dat in je haar komt.

Schrijf een reactie