Argan Cosmetica

Hoe Goed is Jouw Huid Beschermd Tegen Schade Door de Zon?

Hoe Goed is Jouw Huid Beschermd Tegen Schade Door de Zon?
Bescherm je huid!

Veel dingen spelen een rol in het beschermen van de huid tegen de schadelijke effecten van de UV-stralen van de zon. Hoe goed de bescherming van je huid is, zal afhangen van je levensstijl, hoe je je zonnebrandcrème aanbrengt en wat je je lichaam voedt. Hier zijn enkele tips om je huid beter te beschermen en het risico op de ontwikkeling van zonnebrand, rimpels, fijne lijntjes en de gevreesde huidkanker te minimaliseren.

Controleer je vrij verkrijgbare pijnstiller

Vaak nemen we vrij verkrijgbare pijnstillers om pijnlijke spieren te verlichten, maar wist je dat deze gewoonte beschadiging door de zon kan veroorzaken? Sommige pijnstillers bevatten chemische stoffen die kunnen reageren op lichtdeeltjes, wat de huid kwetsbaarder kan maken voor de schadelijke effecten van zonnestralen. Andere medicijnen die de huid gevoeliger kunnen maken voor de stralen van de zon zijn bepaalde antibiotica, lokale retinoïden, anti-depressiva, voorbehoedsmiddelen en diuretica. Het is het beste om contact op te nemen met je arts en hem/haar te vragen over de mogelijke bijwerkingen van de medicijnen die je gebruikt. Je kunt ook vragen om pijnstillers op recept die relatief zonveilig zijn of minder lichtgevoelig. Een goede voorzorgsmaatregel is om zonnebrandcrème elke twee uur of na veel zweten opnieuw aan te brengen.

Dubbele laag aanbrengen op specifieke gebieden van je huid

Waarschijnlijk weet je al wel dat je slechts een borrelglaasje zonnebrandcrème nodig hebt om je hele huid in te smeren. Maar huidartsen adviseren een dubbele laag aan te brengen op die gebieden van je huid die de neiging hebben om gemakkelijk te verbranden en dit zijn de neus, handen, bovenkant van de voeten, oren en lippen.

Controleer nieuwe labels

De Amerikaanse Food and Drug autoriteit heeft een nieuw mandaat voor zonnebrandcrème labels die afgelopen 18 juni van kracht is geworden. Bekijk het SPF-niveau, de waterdichtheid (het etiket zou het aantal minuten bescherming moeten aangeven) en of het bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Huidartsen raden het gebruik aan van waterbestendige zonnebrandcrèmes met ten minste factor 30, zelfs als je niet gaat zwemmen.

Ontwikkel gewoonten die beschadiging door de zon helpen te beperken

Je dient je ervan bewust te zijn dat 10 minuten onbeschermd in de zon kan leiden tot schade die 3 dagen kan aanhouden. Er zijn manieren die je kunnen helpen de schade van de huid sneller te herstellen. Maak er een gewoonte van om je huid ’s nachts te verzorgen en in je avondverzorging zou je gebruik moeten maken van huidverzorgingsproducten die boordevol anti-oxidanten zitten, zoals vitamine E en andere voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen, om de huid te helpen bij het genezingsproces. Marokkaanse Arganolie is een geweldig product om te gebruiken voor de dag- en nachtverzorging van je huid. De olie zit vol vitamine E en andere anti-oxidanten, zoals carotenoïden, ferulinezuur en polyfenolen. Voedingsstoffen in Arganolie die anti-inflammatoire eigenschappen bevatten, zijn vitamine E, ​​sterolen en prostaglandinen.

Eet voedingsmiddelen boordevol anti-oxidanten

Anti-oxidanten kunnen voorkomen dat de huid beschadigd raakt door UV-licht. Zorg ervoor dat je voedingsmiddelen in je maaltijden opneemt die boordevol anti-oxidanten zitten, zoals spinazie, tomaten, kiwi’s en walnoten. Donkere chocolade is ook enorm goed om je huid te beschermen, omdat het flavanoïden bevat!