Argan Cosmetica

Probeer Deze 6 Stappen voor een Fantastische Huid

Probeer Deze 6 Stappen voor een Fantastische Huid
Het is belangrijk om dagelijks zonnebrand te gebruiken!

Als het over huidverzorging gaat is het belangrijk dat je weet dat het niet aankomt op het merk huidverzorgingsproducten dat je gebruikt. Ook hoeveel producten je hebt of hoeveel je voor elk product op je nachtkastje betaald hebt is niet het allerbelangrijkste. Zelfs als je alle fantastische crèmes, lotions en oliën hebt die er in de wereld te koop zijn wordt je huid zonder de juiste verzorging niet gezond en mooi.

Huidverzorging is een dagelijkse routine. Je mag geen enkele stap overslaan die nodig is om je huid gezond en fraai te houden. Hier volgen tips voor de dagelijkse huidverzorging.

 1. Was je gezicht twee maal per dag, voordat je naar bed gaat en ‘s morgens nadat je wakker wordt.

  Gebruik een milde reiniger die bij jouw huidtype past. Het ergste wat je kunt doen is je gezicht met zeep wassen. Zeep berooft de huid van vocht en essentiële oliën waardoor deze uitdroogt.

 2. Hydrateer de huid elke dag.

  Denk nooit dat je huid wel een dag of twee zonder kan. Je huid verliest vocht door zweten en door het wassen. Vul dit vochtverlies weer aan door elke dag een vochtinbrengend product te gebruiken.Voor het hydrateren van je huid kun je het beste Arganolie gebruiken. Dat zit vol met ingrediënten die goed zijn voor de huid zoals Vitamine E, Sterolen, Carotenoïden, essentiële onverzadigde vetzuren, Polyfenolen, Ferulinezuur, Linolzuur en Prostaglandinen. Arganolie hydrateert niet alleen, het houdt ook de huid jong en beschermt die tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en UV straling.

 3. Gebruik elke dag zonnebrandlotion.

  Ja, je hoort het goed! Je huid heeft elke dag zonnebrandlotion nodig. UV straling is niet alleen verantwoordelijk voor de rimpels in je huid, maar kan ook huidkanker veroorzaken.Het is belangrijk dat de zonnebrandlotion tenminste beschermingsfactor 15 heeft, en dat je je 15 minuten voordat je het huis uitgaat ermee insmeert. En als je gaat zwemmen of flink zweet, breng dan na 2 uur opnieuw lotion aan.

 4. Exfolieer tenminste een maal per week.

  Dode huidcellen ontstaan elke dag. Als je niet exfolieert hopen die zich op met een ruwe huid als gevolg. Gebruik een exfoliërend middel om deze dode huidcellen te verwijderen.

 5. Als je je afdroogt, dep jezelf dan droog in plaats van met een handdoek over je huid te wrijven.

  Hierdoor houdt de huid meer vocht vast. De beste tijd om een vochtinbrengend product aan te brengen is onmiddellijk na douche of bad omdat de huid dan nog een beetje vochtig is.

 6. Als je make up draagt vergeet dan nooit deze af te doen voordat je naar bed gaat.

  Make up bevat ingrediënten die de huid kunnen irriteren. Daarnaast kan make up ook de poriën verstoppen waardoor olie, stof en vuil daarin achter kunnen blijven.

Voor je huid zorgen is niet echt moeilijk. Alles wat je moet doen is deze huidverzorgingstips opvolgen.