Argan Cosmetica

Kroezig Haar: Hoe Je Dit Winterse Risico Kunt Vermijden

Hoe Je Dit Winterse Risico Kunt Vermijden
Zorg ook in de winter goed voor je haar!

Voor velen betekent het naderen van de winter dat de feestdagen er weer aankomen. In de Christelijke wereld is het alweer bijna Kerstmis. In veel plaatsen is een witte Kerst iets om naar uit te kijken. Slee rijden, schaatsen en sneeuwballengevechten zijn zo maar een paar dingen die je in de winter kunt doen.

Maar ons haar betaalt de prijs voor al deze leuke activiteiten. In de wintermaanden hebben een heleboel vrouwen last van droog, kroezig en onhandelbaar haar. Elk jaar leveren deze dames een gevecht tegen de krullen. Helaas verliezen sommigen dit gevecht maar al te vaak en moeten dan de hele winter lang met het resultaat leven.

Wat veroorzaakt krullend haar?

Laten we eens kijken naar de wortel van het probleem (inderdaad, een woordspeling!) en uitzoeken wat met name tijdens het winterseizoen nu dat kroezige haar veroorzaakt.

De koude droge lucht berooft het haar van het broodnodige vocht. Je haar wordt droog en dof. Bovendien zorgt statische elektriciteit dat je haar alle kanten uit gaat staan en in de war komt te zitten.

Hoe kun je nu die gevreesde krullen uit je haar houden?

 • Was je haar minder vaak

  We zouden je aan willen moedigen om vuil te worden. Alle gekheid op een stokje, je haar niet al te vaak wassen in de winter heeft zo zijn voordelen. Water wast namelijk niet alleen vuil en vet uit je haar weg, maar ook de natuurlijke beschermende oliën. Hierdoor verliest het haar vocht. Was je haar tijdens de koude maanden niet vaker dan elke twee of drie dagen.

 • Gebruik conditioners

  Conditioneer je haar ieder keer na het wassen. Kies conditioners die bij jouw haartype passen. Let op de ingrediënten zodat je er zeker van bent dat je niet per ongeluk je haar beschadigt. Geef je haar minstens een maal per week een diepe conditionering om het de hele winter lang glad en glanzend te houden. Diep conditioneren maakt de haarstrengen glad en geeft ze het broodnodige vocht.

 • Warm de boel niet te veel op

  Warmte is schadelijk voor je haar, ook al is het een aangename afwisseling met het koude weer. Hoe minder hete lucht je je haar in blaast, hoe beter het voor je haar is. Hete lucht maakt je haar superdroog zodat het broos en zwak wordt. Gebruik de föhn zo weinig mogelijk en doe het kalm aan met behandelingen als permanenten, relaxen en steilen. Zo kun je verdere schade aan je haar voorkomen.

 • Gebruik leave-in conditioners en beschermende oliën

  Deze haarverzorgingsproducten beschermen je haar door een beschermend laagje rondom de haarstrengen te vormen en deze vochtig te houden. Arganolie is een goed voorbeeld van een natuurlijke olie die je haar voedt en beschermt. Het zit vol met essentiële vetzuren en anti-oxidanten. Deze houden het vocht in je haar vast en de haarschachten zacht en glad. Hierdoor wordt het haar niet kroezig.

 • Slaap met zijde

  In je slaap wrijf je ongemerkt met je haar tegen je kussen en je lakens. Dit geeft wrijving en maakt je haar kroezig. Wikkel je haar in een zijden sjaal of trakteer jezelf op een satijnen kussensloop. Zijden sjaals en kussenslopen beschermen de haarfollikels tegen statische elektriciteit en wrijving.

Kroezig haar is het resultaat van droge, gebroken haarstrengen. Deze tips zullen je helpen om deze winter geen last van kroezig haar te hebben.

Schrijf een reactie