Argan Cosmetica

Oplossingen Voor Haarverlies: Wat Zijn Je Opties?

Oplossingen Voor Haarverlies: Wat Zijn Je Opties?
Voorkom haarverlies!

Haarverlies is een natuurlijk fenomeen maar wel ongewenst. Natuurlijk wil niemand overmatige haaruitval, dunner wordend haar en uiteindelijk kaalheid. Vrouwen, die hun haar de kroon op hun hoofd vinden, al helemaal niet.

De haargroeicyclus omvat een haaruitval fase die we exogeen noemen. Dit is wanneer haar uitvalt en de follikels weer opnieuw groeien en een nieuwe cyclus beginnen. Dit is allemaal normaal als het haarverlies tot 100 haren per dag beperkt blijft. Als je deze limiet overschrijdt wordt het alarmerend, ook al kleven er absoluut geen gezondheidsrisico’s aan.

Wat Veroorzaakt Haarverlies

Hier volgen enkele van de belangrijkste oorzaken van haarverlies.

 • Slechte eetgewoontes waardoor je lichaam niet de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. Haarfollikels hebben voeding nodig om te groeien en te herstellen.
 • Medische condities zoals schildklierproblemen en lange termijn ziektes kunnen haaruitval veroorzaken. Ook bepaalde medicijnen veroorzaken haaruitval.
 • Stress kan hormoonveranderingen en onbalans veroorzaken dat kan resulteren in haaruitval.
 • Onjuiste gewoontes bij de haarverzorging en gebruik van producten die sterke chemicaliën bevatten.
 • Je haar dragen in een strak knotje of kleine staartjes, of het gebruik van accessoires die aan je haar trekken.

 

Wat zijn je opties?

Wat kun je doen nu je weet wat haaruitval veroorzaakt? Hier zijn 5 opties die je serieus zou kunnen overwegen.

 • Medische Oplossingen
  Er zijn medicijnen die haarverlies behandelen maar ga wel eerst bij de dokter langs. Sommige medicatie die je vrij kunt verkrijgen kan schadelijke bij-effecten hebben. Haartransplantatie wint snel aan populariteit. Hierbij wordt kunstmatig haar ingeplant op plaatsen op de hoofdhuid waar geen haar groeit.

 

 • Een Gezond Dieet
  Vaak zijn de eerste symptomen van een slechte gezondheid zichtbaar in je haar. Eet een gezond dieet dat rijk is aan proteïnes, vitamines en mineralen. Eet geen voedsel met veel vet en drink veel water. Water verbetert de circulatie zodat voedingsstoffen goed door je lichaam heen verspreid kunnen worden.

 

 • Stress Beheersing
  Leef een uitgebalanceerde levensstijl. Zoals het spreekwoord al zegt, van alleen maar werken krijg je grijze haren. Stress is innig verbonden met haaruitval. Leer met je stress om te gaan. Neem een hobby, ga uit met vrienden, breng tijd door met je familie en werk niet te lang.

 

 • Gezonde Haarverzorging
  Gezond haar betekent sterke wortels, gezonde follikels en minder haaruitval. Hou je haar schoon door het minstens een maal per dag te wassen. Kies een milde shampoo die bij jouw haartype past. Gebruik na het wassen een ruime hoeveelheid conditioner. Beperk behandelingen (stileren, permanenten, verven) die chemicaliën in je haar brengen en laat dit soort behandelingen altijd door een kapster doen.

 

 • De Arganolie Gewoonte
  Maak er een gewoonte van Arganolie te gebruiken. Masseer een of twee maal per week deze olie door je haar. Arganolie bevat voedingsstoffen zoals essentiële vetzuren, vitamine E en anti-oxidanten die je haar voeden. De massage verbetert de bloedcirculatie op je hoofd waardoor je haarfollikels sterk en gezond worden.

Een hoofd met gezond haar is goed voor je uiterlijk en je zelfvertrouwen. Stop vandaag nog je haaruitval.