Argan Cosmetica

5 Tips voor een Mooiere en Zachtere Huid

5 Tips voor een Mooiere en Zachtere Huid
Krijg de zachte huid die je altijd gewild hebt!

Het is een feit dat een gezicht dat veel in de zon zit niet lang jong blijft. Tekenen van schade aan de huid en vroegtijdige veroudering worden al gauw zichtbaar. UV stralen van de zon dringen diep in de huid door en breken collageen af. Collageen is de proteïne die je huid dat stevige en gladde gevoel geeft. Wanneer collageen beschadigd is gaat deze stevige structuur verloren; rimpels verschijnen en je huid begint te verzakken en leeg te lopen als een oude ballon.

Te veel in de zon zitten kan leiden tot sproeten, vlekken, en in ergere gevallen zonnebrand. Als zonnebrand vaker voorkomt neemt de kans dat je huidkanker krijgt snel toe.

Als de effecten van de zon blijvend op je huid zichtbaar zijn en moeilijk uit te wissen, wordt het tijd om je zon-beschadigde huid te repareren. Lees verder voor tips voor het repareren van je beschadigde huid.

Zonnebrandlotion
Als je zonnebrandlotion opdoet, stop dan niet bij je gezicht maar doe ook je décolleté en andere blote delen van je huid. Kies een beschermingsfactor van 15 of hoger. Een hogere beschermingsfactor geeft je huid betere bescherming. Breng de lotion elke dag aan, ook als de zon zich achter de wolken verstopt. Blijf zo veel mogelijk uit de zon vooral als die op z’n heetst is tussen 10 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags.

Exfoliëren
Het lichaam probeert zichzelf tegen verdere schade te beschermen. Daardoor de huid leerachtig aanvoelen. Je kunt natuurlijke exfoliërende producten gebruiken. Ook kun je zelf middeltjes samenstellen en die op je gemak thuis gebruiken. Loofah en puimsteen werken ook goed voor het exfoliëren. Het idee is om de droge en doffe buitenlaag van je huid af te schrobben zodat nieuwe cellen kunnen groeien en glanzen.

Dieet en Anti-oxidanten
Een gezond dieet helpt je een heldere en gave huid te krijgen. Omega-3 vetzuren, lycopeen, vitamines A, C, D en E zijn zo maar enkele voedingsstoffen met grote voordelen voor de huid. Deze voedingsstoffen kunnen ook schade door de zon repareren. Vitamines C en E werken samen om vrije radicalen te bestrijden en je huid te beschermen tegen schade.

Hydrateren
Beschadigde huid ziet er saai, droog en schilferig uit. Zelfs je voetzolen, knieën en ellebogen kunnen daar last van hebben. Het gebruik van vochtinbrengende producten wordt van harte aanbevolen. Vooral als die voedingsstoffen bevatten die vernieuwing van de huid en aanmaak van collageen bevorderen. Arganolie is zo’n vochtinbrengend product dat vandaag de dag te koop is.

De olie is 100% natuurlijk en kan elke dag voor het hydrateren gebruikt worden. Arganolie kan zo vaak als nodig voor het voeden van de huid gebruikt worden. De vetten in deze olie vullen het vocht aan dat via de buitenlaag van de huid verloren gaat. Arganolie zit vol met vitamine E, anti-oxidanten, essentiële vetzuren, sterolen, ferulinezuur en polyfenolen. Deze stoffen geven je beschadigde huid weer nieuw leven door de schadelijke effecten van de zon terug te dringen. Resultaat: een heldere, zacht en gladde huid.

Vlekken, pigmentatie, rimpels, saaie en droge huid zijn veel voorkomende huidproblemen die veroorzaakt worden door je leven lang in de zon te zitten. Geef jezelf een helderder en zachtere huid met deze 5 tips voor reparatie van de zon-beschadigde huid.

Schrijf een reactie