Argan Cosmetica

Ontdek of Jouw Verzorgings Programma Je Huid Beschadigt

Ontdek of Jouw Verzorgings Programma Je Huid Beschadigt
Ben je op de goede weg? Of....

Sommige dingen die je doet of juist niet doet kunnen schade aan je huid toebrengen. Lees de punten hieronder eens door om te zien of jouw huidverzorgingsprogramma misschien meer kwaad dan goed doet.

Breng jij schade aan je huid toe met jouw verzorgings programma?

 1. Weiger je je gezicht met olie te hydrateren?

  Veel vrouwen doen per sé geen olie op hun gezicht. Vooral niet wanneer zij al een vettig huidtype hebben. Maar wist je dat olie je gezicht goed kan doen? Olie op je gezicht brengt namelijk de aanmaak van natuurlijke olie door je huid terug. Klinkt een beetje als een tegenspraak, nietwaar?
  Het werkt als volgt. Als je je te veel wast en je gezicht te vaak schoonmaakt, gaan de talgklieren meer olie aanmaken om de olie die je net afgewassen hebt weer te vervangen. Olie op de huid aanbrengen heeft precies het tegenovergestelde resultaat. Zorg ervoor dat je Arganolie gebruikt. Arganolie hydrateert niet alleen de huid maar houdt deze ook jong. Arganolie bevat bovendien ook anti-oxidanten die de huid beschermen tegen de gevaren van UV straling en vrije radicalen.

 2. Gebruik je alleen zonnebrandlotion als je naar het strand gaat?

  Stop met deze praktijk en gebruik voortaan elke keer als je in de zon komt zonnebrandlotion. Telkens als je naar buiten gaat dus. Breng de lotion tenminste 15 minuten voordat je de deur uitgaat aan.

 3. Was je je gezicht meer dan twee keer per dag?

  Als je dat doet beroof je de huid van zijn natuurlijke oliën waardoor deze uitdroogt. Zoals al eerder gezegd gaat de huid dan juist weer nieuwe olie aanmaken. Je krijgt dus óf een vette óf een droge huid.

 4. Gebruik je heet water voor bad of douche?

  Hierdoor raakt je huid zijn natuurlijke vocht kwijt. Dit maakt dat je huid uitdroogt. Je zou met lauwwarm water moeten baden of douchen in plaats van met heet. Blijf ook niet langer dan 15 minuten in het water. Wacht niet tot je handen eraf vallen voordat je uit bad of uit de douche komt.

 5. Dep je jezelf droog met je handdoek, of wrijf je ermee?

  Deppen met je handdoek is beter dan over je huid wrijven. De huid moet iets van zijn vocht vasthouden. Door wrijven wrijf je het natuurlijke vocht van de huid af waardoor die droog en ruw wordt.

 6. Wat voor reinigingsmiddel gebruik je?

  Heb je überhaupt wel een idee wat voor huidtype je hebt? Voor een droge huid is een milde reiniger met vochtinbrenger het beste. Voor een vette huid is een op water gebaseerde reiniger het beste. Gebruik nooit zeep op je gezicht; dit droogt de huid op je gezicht alleen maar uit.

Doe je je huid meer kwaad dan goed met je huidverzorgings programma? Stop met de praktijken die je huid schade toebrengen.