Argan Cosmetica

Arganolie Zorgt Tijdens de Winter voor Huid, Haar en Nagels

Arganolie Zorgt Tijdens de Winter voor Huid, Haar en Nagels
Met Arganolie hoef je niet meer bang voor de winter te zijn.

De meeste vrouwen hebben een haat-liefde verhouding met winterweer. De goede dingen van de winter zijn:

 1. Je kunt er sexy bij lopen met je laarzen en je leren jassen.
 2. Je hebt een goede reden om lekker lang uit te slapen.
 3. Warme dranken en geroosterde marshmallows.
 4. Geen zorgen over vliegen en muggen.
 5. De kans dat je niet hoeft te werken omdat het sneeuwt.
 6. Sneeuwpret zoals sneeuwballen gooien en sleeën.

Natuurlijk heeft de winter ook zo zijn nadelen. Maar de enige reden waarom vrouwen bang zijn voor de winter is omdat winter het seizoen is van droge huid, springerig haar, ruwe handpalmen en beroerd uitziende nagels. Zeker, de winter kan een nachtmerrie zijn. Maar met slechts enkele huid-, nagel- en haartips kun je de problemen overwinnen en er ook in het koude seizoen geweldig uitzien.

Huidverzorging voor in de Winter

 1. Om vuil en stof af te wassen dat anders in de winter je poriën zou kunnen verstoppen kun je het beste reinigingsmelk gebruiken.
 2. Gebruik Arganolie als vochtinbrengend product voor de huid. Je kunt overigens het beste het hydrateren overslaan als je naar buiten gaat. Hierdoor zou namelijk nog meer stof en vuil aan de huid vast blijft zitten. Het beste is om de huid te hydrateren na een warm bad, vlak voordat je naar bed gaat.Je kunt deze olie uit Marokko trouwens ook gebruiken voor je warme bad. Voeg een eetlepel van de olie toe aan je badwater, en je huid komt helemaal tot leven. Als je een droge huid hebt, masseer je huid dan met deze olie in voordat je je warme bad neemt. Blijf niet langer dan 15 minuten in het water.
 3. Omdat de huid in de winter erg gevoelig is zou je niet te veel make up moeten gebruiken. Make up en schoonheidsproducten kunnen de huid verder irriteren en puistjes veroorzaken. Verberg de natuurlijke schoonheid van je huid niet onder een laag make up.
 4. Vergeet niet je gezicht twee maal per dag te wassen, voordat je naar bed gaat en als je weer opstaat. Het beste kun je warm water gebruiken. Gebruik een milde reiniger voor je gezicht en nooit zeep. De ingrediënten in zeep beroven je huid van zijn natuurlijke vocht waardoor die uitdroogt.
 5. Drink geen alcohol. Hoewel alcohol drinken met winterweer erg verleidelijk is, moet je voor een gezonde huid hier toch mee stoppen. Alcohol droogt de huid namelijk uit.
 6. Stop met roken. Roken vernietigt collageen en trekt de bloedvaten samen. Resultaat: rimpels en een ruwe huid.

Verzorging van de Nagels in de Winter.

Ook je nagels krijgen het in het koude seizoen zwaar te verduren. Nagels kunnen door kou makkelijk breken en broos worden. Breng Arganolie op je nagels aan. Deze olie conditioneert en hydrateert de nagels. Arganolie bevat Vitamine E die je nagels sterker maakt.

Haarverzorging in de Winter.

Gebruik deze Marokkaanse olie ook als conditioner. Bedenk: neem geen hete douche of heet bad, maar gebruik lauwwarm water. Hou bad of douche kort zodat je huid niet uitdroogt.