Argan Cosmetica

Ongewenste Acne? Lees Hier Hoe Je Dit Voor Kunt Blijven

Ongewenste Acne? Lees Hier Hoe Je Dit Voor Kunt Blijven
Reinig je huid regelmatig! Niet alleen je gezicht, maar ook handen.

Iedereen heeft in zijn leven wel eens last van puistjes. En sommige pechvogels houden er last van ook als ze allang volwassen zijn. Acne is een vervelende huidaandoening die heel eenvoudig te voorkomen is. Er zijn verschillende effectieve manieren om acne te voorkomen of te bestrijden. Ongeacht leeftijd, nationaliteit en geslacht, acne kan bestreden en genezen worden.

Puistjes, wat zijn dat?

Dat zijn kleine ontstekinkjes op de huid die meestal ontstaan als mee-eters ontstoken raken. Ze kunnen op verschillende plaatsen in het lichaam ontstaan, zoals op gezicht, borst, rug, borsten of schouders. Puistjes worden gevormd wanneer talgklieren in het lichaam verstopt raken door te veel talg (natuurlijke lichaamsolie) of door een infectie. Als de talgklieren verstopt raken, ontstaat meestal een puistje.

Hoe moet je met puistjes omgaan?

Als je puistjes wil voorkomen of verhelpen, volg dan onderstaande tips op voor het beste resultaat:

  • Vermijd contact met de huid. Hou als vuistregel altijd je handen schoon. Het zijn meestal de handen die bacteriën naar de verstopte poriën brengen. En niet alleen dat, het is met je handen dat je in de puistjes prikt of ermee speelt. In de puistjes prikken, erover wrijven of ze zelfs maar aanraken maakt het alleen maar erger. Blijf dus met je handen van je lichaam en je gezicht af. Hou je handen schoon en je zult een mooiere huid hebben.
  • Reinig je huid regelmatig. Hou je aan een strikt schema voor het reinigen van je huid. Gebruik milde zeep voor je gezicht en natuurlijke vochtaanbrengers. Arganolie bijvoorbeeld is een van de beste vochtaanbrengers die er bestaan als je acne hebt. Arganolie is rijk aan vitamine E, antioxidanten en essentiële vetzuren die helpen acne te voorkomen en te genezen. Regelmatig Arganolie aanbrengen helpt de huid gezond te blijven. Het reguleert de talgproductie in het lichaam waardoor acne voorkomen wordt. Arganolie bestrijdt ook infecties en draagt bij aan het herstel van de huid. Het helpt dus puistjes en littekens snel te genezen.
  • Zweet dat op het lichaam blijft zitten is niet goed. Als je een baan hebt waarbij je in de zomer veel transpireert, of als je sport, is het goed om te weten dat zweet op het lichaam puistjes kan veroorzaken. Als je transpireert, veeg het zweet dan regelmatig af en zorg dat het niet te lang op je huid blijft zitten.
  • Hou je beddengoed schoon. Zorg ervoor dat lakens, kussenslopen, dekens en ook je handdoeken schoon zijn. Vuil beddengoed komt in contact met je huid en kan dan huidproblemen zoals acne veroorzaken. Was en verschoon je beddengoed vaak.
  • Ga naar een huidarts. Hoe sneller acne behandeld wordt, hoe beter het is. Laat het dus snel behandelen door een goede huidarts bij jou in de buurt.

Acne voorblijven en genezen hoeft niet moeilijk te zijn. Met deze simpele en effectieve tips ben je er zeker van dat je acne problemen opgelost worden.