Argan Cosmetica

Manieren Om De Huid Te Beschermen, Lees Hier Hoe!

Manieren Om De Huid Te Beschermen, Lees Hier Hoe!
Bescherm je huid zonnebrandcrème, niet alleen in de zomer.

Voor je huid zorgen is heel erg belangrijk. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden hoe waardevol huidverzorging is. Het punt is, de huid bedekt vrijwel het hele lichaam. De huid beschermt het lichaam tegen verandering in temperatuur en tegen allerlei soorten verwondingen. De tijd nemen om voor je huid te zorgen zou dus een vanzelfsprekende routine moeten zijn.

Het weer en luchtvervuiling brengen meer schade toe aan de huid dan je misschien zou denken. En als het weer of de vervuilende stoffen veranderen, zou je ook een andere huidverzorgingsroutine moeten toepassen. Vooral voor mensen die in plaatsen wonen waar het weer erg vaak verandert, is het goed om te leren daarmee om te gaan en de huid goed te verzorgen.

De zon en hitte.

De straling van de zon brengt veel schade toe aan je huid. De zon en te veel hitte droogt de huid uit en veroorzaakt daardoor problemen zoals veroudering, rimpels, bulten en uitslag. Gedurende de droge maanden zal de huid ook proberen te compenseren door extra veel lichaamsolie aan te maken. Dit maakt de weg vrij voor acne. Wat te doen?

 • Blijf in de zomer uit de zon wanneer deze op z’n heetst is. Onnodig blootstellen aan de zon is schadelijk voor de huid. Je doet er goed aan dit niet te doen.
 • Zonnebrandolie is erg belangrijk. Gebruik olie met een hoge beschermingsfactor om je huid tegen de zon te beschermen.
 • Hydrateren, hydrateren en nogmaals hydrateren! Gebruik natuurlijke ingrediënten en vochtaanbrengers; deze zijn effectiever en veiliger.
 • Bescherm je huid door een hoed te dragen, een parasol, sluiers en lange mouwen.
 • Zorg dat je koel blijft door regelmatig een bad te nemen.

Het koude vriesweer.

Koud weer maakt de huid droog en schilferig. En niet alleen dat, de huid wordt er ook gevoeliger van. De circulatie in huid en lichaam wordt bemoeilijkt. De spijsvertering krijgt daar last van waardoor er minder zuurstof in je cellen komt. Kachels houden je wel warm maar zijn niet goed voor je huid. Wat te doen?

 • Als je de kachel aanmaakt, gebruik dan ook een bevochtiger. Of zet een kommetje water naast de verwarming.
 • Hou ’s nachts het raam altijd op een kiertje open zodat frisse lucht je kamer binnen kan komen.
 • Draag losse kleding in lagen, in plaats van strakke kleding. Hierdoor blijft de bloedsomloop intact.
 • Doe oefeningen zodat zuurstof door je hele lichaam verspreid wordt
 • Hydrateren, hydrateren en nogmaals hydrateren! Net als bij vochtaanbrengers tegen de hitte, zijn natuurlijke oliën het beste voor de huid.

De ongezonde effecten van luchtvervuiling.

Veel milieuvervuiling, zoals vrije radicalen in het lichaam of luchtvervuiling zoals sigarettenrook en uitlaatgassen van auto’s zijn slecht voor de huid. Het veroorzaakt voortijdige veroudering en rimpels. Het droogt de huid snel uit en veroorzaakt op de lange termijn problemen. Wat te doen?

 • Antioxidanten vormen de beste bescherming tegen vervuiling. Haal je antioxidanten uit diverse voedingsmiddelen en ook uit verschillende schoonheidsproducten.

Arganolie voor de huidverzorging.

Arganolie is de beste vochtaanbrenger en antioxidant die in de winkel verkrijgbaar is. Arganolie doet veel goeds voor je huid bij het bestrijden van klimaat en vervuiling. Het is een natuurlijke olie die helemaal uit Marokko komt. De olie is bijzonder rijk aan vitamine E, essentiële vetzuren en belangrijke antioxidanten. Een paar druppeltjes inwrijven op huid, haar en nagels maakt al een groot verschil.

Je huid beschermen tegen veranderingen in het weer en tegen vervuiling helpt je er jonger en gezonder uit te zien. Neem deze tips dus ter harte en krijg een prachtige huid.