Argan Cosmetica

Olie is Goed voor je Haar! Lees Hier Waarom!

Olie is Goed voor je Haar! Lees Hier Waarom!
Verrijk je haar met Arganolie!

Niemand wil er met vettig haar bijlopen. Dat ziet er vies uit en voelt ook vies aan. En dat gevoel verklaart waarschijnlijk waarom de meeste mensen denken dat olie slecht is voor het haar. Helaas, hoe plakkerig het ook mag aanvoelen, haardeskundigen bevelen aan om olie een onderdeel van je regelmatige haarverzorgingsroutine te maken. Volgens hen zijn er een aantal verschillende oliën die belangrijke voordelen voor het haar bieden zoals extra glans en volume.

Voor het geval je net als ik dacht dat olie op je haardos taboe is zou je toch eens verder moeten lezen. Je leert dan enkele oliën kennen die vanaf nu beslist op je boodschappenlijstje zouden moeten staan.

 1. Marokkaanse Arganolie

  Jazeker, deze wonderolie uit Marokko is niet alleen erg goed voor je huid maar ook voor je haar. (En het doet ook wonderen voor je nagels.) Dat komt omdat dit vloeibare goud vol zit met Vitamine E dat beschadigd haar voedt en weer tot leven brengt. Vitamine E bevordert ook een betere bloedsomloop. Vitamine E verdeelt alle voedingsstoffen gelijkmatig over je lichaam en je haar en bevordert daardoor ook de haargroei. Haardeskundigen zijn het erover eens dat Marokkaanse Arganolie op dit moment de beste manier is om beschadigd haar weer nieuw leven in te brengen. Arganolie is ook rijk aan andere anti-oxidanten zoals Polyfenolen, Ferulinezuur en Carotenoïden. Deze zijn belangrijk om vrije radicalen te bestrijden en het haar tegen omgevingsschade te beschermen.

 2. Jujubesolie

  Als je gezonder haar wil moet je beslist eens Jujubes proberen. Deze olie is een natuurlijke conditioner die erg goed werkt bij het repareren van beschadigd of gespleten haar of haar dat in de knoop zit.

 3. Extra Vierge Olie

  Als je zachtere lokken wil zou extra vierge olie wel eens de juiste conditioner voor jou kunnen zijn. Het is niet alleen erg goed voor droog en beschadigd haar, maar helpt ook bij de behandeling van problemen met je hoofdhuid.

 4. Kokosnootolie

  Ook deze olie is erg goed tegen aandoeningen van de hoofdhuid zoals roos of droge huid. Kokosnootolie is ook erg voedzaam voor haar en dat verklaart dat mensen die vaak deze olie gebruiken glanzender en gladder haar hebben.

 5. Zoete Amandelolie

  Zoete amandelolie is erg goed voor een gevoelige hoofdhuid. En dat is goed nieuws voor mensen die last hebben van jeuk of een droge hoofdhuid.

Aromatherapeutische Oliën

Uit een aantal klinische onderzoeken is gebleken dat aromatherapeutische oliën bevorderlijk zijn voor de haargroei. Als je last hebt van dunner wordend haar zou je je haar regelmatig met aromatherapeutische olie moeten conditioneren. Behalve Arganolie zijn rozemarijnolie en lavendelolie goede keuzes hiervoor.

Minimaliseer het Plakkerige Gevoel

Als je bang bent dat olie je haar er plakkerig uit laat zien en aan laat voelen en je dat niet wil, gebruik de olie dan alleen in het weekend als je de deur niet uit hoeft. Gun je hoofdhuid de tijd om de voedingsstoffen uit de olie op te nemen voordat je de olie uitspoelt.