Argan Cosmetica

“Maak Je Niet Zo Druk. Het Zijn Maar Puistjes!”

Maak Je Niet Zo Druk. Het Zijn Maar Puistjes!
Puistjes zijn natuurlijk hartstikke vervelend, wat kan je er tegen doen?

Velen van jullie hebben vast wel eens een vriend of vriendin gehad die om je lachte omdat jij je altijd maar druk maakte over je puistjes. Je hoeft je daar echter niet schuldig over te voelen.

Veel mensen zeggen dat het alleen maar ijdelheid is om puistjes erg te vinden maar jij weet wel beter. En de deskundigen zijn het met jou eens dat het belangrijk is om dit probleem aan te pakken, en niet alleen vanwege het uiterlijk. Huidartsen beweren dat acne ook invloed heeft op hoe iemand zich voelt.

Niet Alleen Maar Puistjes

Acne is meer dan alleen puistjes. Iemand met acne krijgt vaak ook andere oneffenheidjes. Bijvoorbeeld meeëters, blaartjes of cystes. Vaak verschijnen deze oneffenheidjes op het gezicht, maar ze kunnen ook op borst, rug, schouders, bovenarmen, nek of billen optreden. En hoewel ieder oneffenheidje verschillend is hebben ze allemaal hetzelfde effect op iemandfs eigendunk.

Acne en Je Ziel

Er zijn een aantal onderzoeken gedaan die het ingewikkelde verband aangeven tussen acne en iemands ziel. Mensen met acne hebben vaak een lage dunk van zichzelf. Ze voelen zich ongelukkig met hoe ze eruit zien en gaan daarbij zover dat ze de hele wereld buitensluiten. Ze verzuimen school. Ze willen geen vrienden hebben. Anderen worden depressief wat nog weer een graadje erger is. Depressie is een serieuze medische aandoening, zeker als dat leidt tot gedachten over zelfmoord.

Acne Blijft Je Achtervolgen

Zelfs nadat acne genezen is laat het nog littekens op je huid achter zodat je je ongelukkig blijft voelen. Het kan bijvoorbeeld maanden of zelfs jaren duren voordat donkere vlekken verdwijnen. Littekens zijn zelfs blijvend. Deze achtervolgen je de rest van je leven.

Voorkomen en Beheersen

Helaas is acne een probleem wat op alle leeftijden kan voorkomen. Het is niet alleen een probleem van tieners. Zelfs mensen van 20, 30, 40 of 50 hebben last van deze gevreesde huidziekte. De sleutel is voorkomen en beheersen. Hydrateer regelmatig je huid om te voorkomen dat je talgklieren het gebrek aan vocht gaan compenseren en teveel talg gaan aanmaken. Acne kan ook veroorzaakt worden door een ontstoken huid. Zorg dus dat je producten gebruikt met ontstekingsremmende eigenschappen die roodheid van de huid onder controle houden en uitbraken van acne verhinderen.

Marokkaanse Arganolie Tegen Acne

Marokkaanse Arganolie is een zeer goed werkend huidverzorgingsproduct dat acne verhindert en onder controle houdt. Het wordt wel de wonderolie uit Marokko genoemd. Arganolie bevat essentiële vetzuren die de overproductie van talg tegengaan, en voedingsstoffen met ontstekingsremmende werking zoals Prostaglandinen, Sterolen en Squaleen. Het zit ook vol met Vitamine E dat acnelittekens vermindert.