Argan Cosmetica

Natuurlijke Oliën Voor een Mooie Huid

Natuurlijke Oliën Voor een Mooie Huid

Oliën zijn zeer nuttig voor het welzijn van onze emoties en mentale toestand. De meeste mensen die gebruik maken van natuurlijke remedies zijn van mening dat de wortels, harsen, planten, struiken, kruiden, noten en bomen die worden gebruikt bij het maken van oliën hun eigen levenskracht bevatten. Men gelooft dat juist deze levenskracht onze negatieve emotionele toestand verandert in een wenselijke toestand.

De ontspannende en kalmerende effecten van oliën worden ook door de wetenschap ondersteund. De meeste oliën hebben anti-inflammatoire en anti-oxidatieve eigenschappen. De anti-inflammatoire middelen in oliën helpen stijve en vermoeide spieren los te maken en helpen daarmee het lichaam te ontspannen, terwijl de anti-oxidanten in de olie de beschadigde cellen in het lichaam herstellen waardoor we ons jonger voelen.

Naast hun ontspannende en kalmerende effecten zijn oliën ook goed voor de huid. De huid is het grootste orgaan dat we hebben en met zijn grote omvang moeten we het geen aandacht en verwennerij ontzeggen. Oliën hebben enorme voordelen voor de huid. Ze kunnen de pijn verlichten en milde zonnebrand behandelen. Ze herstellen ook beschadigde huidcellen en verjongen ze waardoor een volwassen of oudere huid een betere teint krijgt.

De huidverzorgingsindustrie heeft de krachtige voordelen van oliën op de huid herkend en dat is ook de reden waarom er tegenwoordig tal van oliën op de markt te vinden zijn. Wil je weten welke oliën de moeite waard zijn om te kopen? Bekijk onze lijst.

Oliën die het waard zijn om te proberen

 • Marokkaanse Arganolie

  De schoonheidsindustrie is verliefd op deze olie. Liefdevol omschreven als het vloeibare goud van Marokko, helpt Arganolie de huid gezond, glad en jeugdig te houden. De olie zit boordevol essentiële vetzuren, sterolen en anti-oxidanten, zoals vitamine E, polyfenolen en ferulinezuur, waardoor het een krachtige vochtinbrenger en een anti-aging wonder is. Arganolie is ook effectief in het bestrijden en controleren van milde tot matige acne. Breng de olie op de huid aan net zoals een normale vochtinbrenger.

 • Wortelzaadolie

  Als spataderen je grootste probleem zijn, dan kan wortelzaadolie een uitkomst zijn. Meng 2 druppels van deze essentiële olie met een eetlepel plantaardige olie en masseer het in het gebied. Doe dit minstens een keer per dag en bij voorkeur voordat je gaat slapen.

 • Bergamotolie

  Heb je last van een droge en schrale huid? Je kunt je gladde huid met slechts een paar druppels Bergamotolie terugkrijgen. Voeg een paar druppels van de olie toe aan je milde en bij voorkeur ongeparfumeerde lotion. Breng het elke dag royaal op de huid aan en je zult in een mum van tijd een gladde en gehydrateerde huid hebben.

 • Wierookolie

  Maak je rimpels en lijntjes gladder met wierookolie. Meng een paar druppels met een plantaardige drager en je anti-rimpel drankje is klaar voor gebruik. Breng het aan op je gezicht en hals, en masseer het vervolgens in. Het is het beste om dit te doen voordat je gaat slapen.

Dit zijn slechts enkele van de vele oliën die ontzettend goed zijn voor de huid.

Blijf je vrienden vragen om onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij meer gezondheids- en schoonheidstips publiceren!